Resmi Gazete gece 00.00'da kimi yazacak, kulislere bomba düştü. Herkes bir gün görevden alınmayı tadacak

Resmi Gazete gece 00.00'da kimi yazacak, kulislere bomba düştü. Herkes bir gün görevden alınmayı tadacak
Ankara kulislerinde iktidardaki çalkantı iddiaları sürmeye devam ederken, bakanlardan üst düzey bürokratlara herkes Resmi Gazete’nin müdavimi oldu.

Hadi yine iyisiniz dün gece kimse görevden alınmadı

Doların 11 liranın ardından 12 lirayı da aşmasıyla birlikte, söz konusu tabloda faturanın kimse kesileceğine dair iddialar Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Daha önce “Ekonominin sorumlusu benim” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz dönemde Merkez Bankası Başkanlarını görevden alarak kötü ekonominin faturasını sırasıyla Murat Çetinkaya, Murat Uysal ve Naci Ağbal’a kesmişti.

Geçtiğimiz hafta sonu Resmi Gazete’nin internet sitesinin çökmesiyle gündeme gelen iddialar da güçlenmeye başladı.

AKP’li üst düzey isimlerin dahi her gün Resmi Gazete sonuçlarını beklediği hangi bakanın, hangi bürokratın görevden alınacağının belli olmayacağı konuşuluyor.

Ekonomideki tablo nedeniyle, koltuğu en çok sallanan isimler Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Merkez Bankası Başkanı Kavacıoğlu olurken, kulislerden edinilen bilgilere göre listede başka isimler de var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni mesajlar vermek için bazı bakanları da görevden alabileceği konuşuluyor. Ekranlardan uzak kalan ekonomi ve diğer konularda iktidarı yalnız bırakan bakanların da görevden alınabileceği belirtiliyor.

Bunun yanında vatandaşın tepkisini üzerine çeken bir kaç bakanın da görevden alınacağı bekleniyor.

Öte yandan bakanları yanı sıra bazı üst düzey bürokratların da koltuğundan olabileceği Ankara’da konuşulanlar arasında.

İlgili Haberler