Restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak?

Restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak?
Korona virüs tedbirleri kapsamında AVM, kuaför, berber, restoran ve cafelerin kapanması sonrası vatandaşların en çok aradığı sorular arasında restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak? sorusu yer aldı. İşte vatandaşlar tarafından en çok merak edilen sorunun detayları…

Korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle AVM, kuaför, berber, restoran ve cafeler başta olmak üzere toplu olarak bulunulan mekanlar geçici olarak kapatılmıştı. Vatandaşların cevabını merak ettiği soruların başında ise restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak? sorusu yer almakta. İşte Restoran (restaurant) ve cafeler ne zaman açılacak? sorusunun detayı haberimizde…

RESTORAN (RESTAURANT) VE CAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici süreliğine kapatılan cafe ve restoran (restaurant)’ların ne zaman açılacağı resmi olarak açıklanmazken AVM’ler ile beraber cafe ve restoranlarında açılması bekleniyor. Yatırımcılar Derneği Başkanının yaptığı açıklamaya göre ise, AVM’lerin 11 Mayıs’ta kademeli, Haziran başında tam kapasite olarak açılması öngörülüyor.

HANGİ MEKANLAR KAPATILMIŞTI?

Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen Korona virüs Tedbirleri genelgesi kapsamında; 15-18 Mart tarihleri arasında ülke genelinde 149.382 iş yeri geçici süreliğine faaliyetlerine ara verdi. Korona virüs tedbirlerine uymayan iş yeri işletmecileri hakkında TCK’nın ilgili maddelerine göre Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Korona virüs (Kovid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Bakanlığımız tarafından 81 İl Valiliğine Korona virüs Tedbirleri konulu art arda genelge gönderildi.

Genelgeler ile; gece kulüpleri, bar, pavyon, diskotek, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.