Rezaletin son perdesi

Kiev'de önce dayak yedik, sonra yarım düzine gol. Topraklarını savunmaktan aciz Ukrayna güvenlik güçleri Beşiktaşlı taraftarı döven holiganlarını seyretmekle yetindi. Yetmedi bu sözde sporseverler bizimkilerin tribününden aldıkları pankartları yaktılar. Oysa Ruslar Donetsk bölgesini işgal ettiklerinde seyretmişlerdi. Oysa biz neler yapmıştık. En üst kadememiz başkentlerine kadar gidip "arkanızdayız" mesajları vermişti. Otonom bölgeleri Kırım için mücadelemiz ise kesintisiz sürmekte. Salı gecesi iki ülke arasındaki ilişkilerin sportif boyutunu da, tüm gerçekliğiyle yaşadık. Bunlardan dost falan olmaz.

Önce hakem

Futbol tarihimiz boyunca "düşman hakemler"le sık sık karşılaştık. Bunlar arasında Fenerbahçe'yi mahveden Hırvat Babek'i ilk sıraya koyabilirim. Ona çok yakın bir başkası kesinlikle Craig Thomson. Alan Muldanny ile David Mc Geachie de "yıkım ekibi"nden oldular. Bu penaltıyı çalacak hakemin lisansı yırtılmalı. Beck'e çıkan kırmızı için kara cübbe yakılmalı. Düdüğü, kartları ve kokartıyla birlikte. Dilerim gaydasının üfleme çubuğu bir yerlerine kaçar. Varsa Beşiktaş yönetimi, kesinlikle Thomson'ın peşini bırakmamalı. TFF, Babek örneğindeki gibi her türlü kulvarda mücadele etmeli.

Özeleştiri

Fikret Orman'a göre "Dünyanın en iyi Hocası" Şenol Güneş'le şampiyon olmamıza yatıp-kalkıp şükretmeliyiz. Fenerbahçe önündeki "çakılı savunma"yı Dinamo provası -başta ben- sanmıştık. Meğer hezimet hazırlığı olduğunu sonra anladık. Madem Gökhan Gönül ve Cenk Tosun oynayacak durumdaydı niye onlarla başlanmadı. Bir kere daha yazayım; "Tolgay Arslan'a nasıl tahammül ediliyor?" Beş metrekarede dolaşıyor. En küçük darbede kendini yere atıyor. Altıncı dakikada o topa vursa, her şey farklı olurdu. Aylar hatta yıl geçti hâlâ Liverpool maçıyla idare ediyor. Olcay Şahan'ın ne iş yaptığını bilen var mı? "Gece Kuşu" olduğuna dair bir sürü mesaj alıyorum. Rıdvan Dilmen'in "uzaylı" yaptığı Oğuzhan'ın durumu Olcay'dan farksız. Rıdvan'ın hatırladığı bir zamanların komedi dizisi "Uzaylı Zekiye" olmalı. Ya da rahmetli İslam Çupi Ağabeyimin çok sevdiği "totem yapma" ile meşgul.

Balık baştan kokar

Gelelim heybedeki turpların büyüğüne. Başkan bu takımda disiplin olmadığını görmüyor mu? Kötü gidişin son halkası Ebubekir'in atılışını tekrar tekrar izlemeli. Bozuluşun ilk görüntüsünü "Kongre üyesi genci yumruklayarak" kendisi vermişti. Beşiktaş tarihinde böylesi bir başkan hatırlıyor musunuz? Hani elim varmıyor ama, çıkan dedikodulara ise şimdilik bulaşmayacağım. Öncelik Bursaspor maçında. Pazartesi günü de UEFA Kupası kuraları çekilecek. İşaretler kötü. Dilerim beni yanıltırlar.

***

Yurt yangını

A. İhsan, Adana'daki elim yangınla ilgili mesaj yollayanlardan. "Çocuklarımızı, geleceğimizi, fakir fukara milletimizin evlatlarını cemaatlere teslim etmeye mahkûm ediliyoruz" diyor. Bir yakınının, İstanbul'daki bölgesinde cemaatlerin faaliyetinin MHP ve Ülkü Ocakları'nın en az üç katı olduğunu söylediğini belirtiyor.

...

Engin Balim de Adana'daki trajediye üzülenlerden: "Aladağ'da yanarak can veren kızlarımızın cenaze kortejine dört polis aracının eskortluk yaptığını gördüm. İçim cız etti. Bir devlet çocuklarını, öldükten sonra korumaya alıyorsa, artık dur, hoop demek gerekir. Bölgesel güç olma iddiasındaki Türkiye o yurda doğru dürüst kapı koyamadıysa vay bizim halimize. Cenaze kortejinde harcanan benzinin paraları, önceden tedbirlere harcanmalıydı. Makam araçlarında sefa süren efendiler, bu çıra gibi yanan küçük kızların ahını çekecek!"

CHP nereye koşuyor?

Coşkun Telciler'in yazdıkları, Deniz Baykal'ın ekranda söylediklerinden önce geldi: "Eli kalem tuttuğundan beri Atatürk'e saldıran Ergenekon ve Balyoz tertiplerinin baş aktörleri ne zamandan beri alkışlanıyor? Devamlı Atatürk ve CHP'ye küfredenleri savunmak CHP'ye mi kaldı? Hadi Kılıçdaroğlu istedi. Ya mitingdeki partililerin de mi kafası çalışmıyor? Quovadis -nereye gidiyorsun- CHP".

...

İki de teşekkürüm var. Ergun Kaftancı Ağabeyimin övgüsüne minnettarım. Levent Hardalaç'ın şirin satırlarını da buraya almayı arzu ettim. "Üstadım akide şekeri kıvamındaki yazılarınızı dikkat ve zevkle takip ediyorum. Allah sağlık versin".

Yazarın Diğer Yazıları