Riekerink: "başarılıyım"

Riekerink: "başarılıyım"
Riekerink, kendisini eleştirenlere istatistiklerle yanıt verdi. Hollandalı hoca, “12 maçta 23 puan aldık. Son 7 sezonda sadece Hamza hoca ile 25 puan toplanmış. Sonra biz geliyoruz” dedi.

Galatasaray Teknik direktörü Jan Olde Riekerink, Kasımpaşa deplasmanı öncesi Florya'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hollandalı çalıştırıcı, son dönemde artan eleştirilere karşı başarılı olduğunu savunarak, "12 maçta 23 puan aldık. Son 7 senede sadece Hamza hoca ile 25 puan toplanmış. Sonra biz geliyoruz" dedi. Tecrübeli hoca, Başakşehir ve Trabzonspor maçlarını şanssız kaybettiklerini de belirterek, "O kadar da kötü durumda olduğumuzu sanmıyorum. Oyun sistemimize bakarsak istikrarlı olduğumuzu düşünüyorum. Kendi performansımızı gösteremediğimiz maçlar da oldu. Fenerbahçe ve son oynadığımız kupa maçı mesela" ifadelerini kullandı.

HAVAMIZ ÇOK İYİ

Zor bir döneme girdiklerini ve 28 Aralık'a kadar 7 maç oynayacaklarını hatırlatan Riekerink şöyle devam etti: "Her hafta yüzde yüz performans gösteremezsiniz. Takımdaki havadan memnunum. Kasımpaşa virajını da en iyi şekilde geçeceğimizi düşünüyorum. Taraftarın beklentisi çok gol. Buna katılıyorum. Topu kendi sahamızda kullandığımız, rakip sahaya taşıyamadığımız eleştirileri doğru değil. Oyuncu havuzumuz geçen seneye göre daha geniş. Bu yüzden kupa maçında az şans bulan oyuncularımızı kullandık. Alt yapıdaki oyunculara da ileride şans vereceğiz"

BERABERE BİTSİN

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında bugün oynanacak derbiyi de değerlendiren Jan Olde Riekerink, şöyle konuştu: "Elimde seçim olsa derbinin berabere bitmesini seçerim. İki rakibimiz de toplam 4 puan kaybetmiş olur. Başakşehir ile aramızda 7 puan var. Ama ligde daha uzun yol var ve Başakşehir'in de zorlu maçları olacak. Böyle devam edebileceğini düşünmüyorum."

PAPAĞAN GİBİ SORU SORMAYIN

Riekerink, "Takımdaki disiplin sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna tepki göstererek, "Papağan gibi aynı soruları sormayın. Daha önce bu tip soruları yanıtladım" dedi. Bu arada Hollandalı hoca, Türk Nippon Sigorte ile yapılan sponsorluk anlaşmasına elinde çiçeklerle gelerek Engelsiz Aslanlar'ın 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutladı.

KALİTELİ TRANSFER

Devre arasında takıma takviye yapılmasına 'hayır' demeyeceğini vurgulayan Riekerink, "Elimdeki kadroya ve oyuncularımın kalitelerine güvenim sonsuz. Ancak transfer dönemi ile ilgili de elbette değerlendirmeler yapıyoruz. Galatasaray çok üst düzey bir kulüp, ekstra bir katkı yapacak oyuncu bulursak transferini isterim" diye konuştu.