Riekerink neden kovuldu?

Riekerink neden kovuldu?
Galatasaray yönetimi olağanüstü toplantı sonucunda teknik direktör Jan Olde Riekerink'in takımdan gönderilmesi kararını verdi.

Galatasaray'da üst üste alınan kötü sonuçlar ve en son olarak Kayserispor yenilgisi taraftarın büyük tepkisini çekti. Sezon başından bu yana transfere 20 milyon euroya yakın para harcayan yönetim ve kötü futbola, Kayserispor yenlgisi de eklenince maç boyu "yönetim istifa" tezahüratı yapıldı.

Ancak yönetim, istifa etmek yerine, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in görevine son verme kararı aldı. Geçtiğimiz yıl Hamza Hamzaoğlu'nun gönderilmesinin ardından, altyapı sorumlusuyken takımın başına getirilen Riekerink kısa zamanda taraftarın sevgilisi olmuş, Fenerbahçe'nin elinden Türkiye kupasını almıştı.

SAKATLIK VE YANLIŞ TRANSFERLER

Galatasaray yönetimi teknik direktör bulamayınca Riekerink'in takımın başında kalmasına hükmederek 600 bin euro ücretle bir yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak yönetimin hatalı transfer politikaları taraftarın büyük tepkisini çekti. Sezon başından bu yana 20 milyon Euro'nun üzerinde yapılan bonservis ödemeleri ve alınan isimlerin son derece başarısız olmaları tepki çekmişti.

Öte yandan yıllardır taraftarın tepkisini çeken Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop gibi isimlerin takımda tutulması tepkileri daha da artırdı.

Yönetim başarısız transfer politikalarına, takımdan gönderilecek isimlere yüksek sözleşme fesih bedelleri ödeyerek daha da içinden çıkılmaz bir ekonomik tablo oluşturdu.

rienkerin2.jpg

ARA TRANSFERDE SKANDALLAR

Takım yönetme tecrübesi olmamasına rağmen takımın başına getirilen Riekerink, tüm başarısız yönetim girişimlerine rağmen takımı, lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 3.sıraya kadar getirdi. Rakiplerin puan kaybettiği haftada Kayserispor karşısında oynanan kötü futbolun faturası ise Riekerink'e kesildi. 

Oysa taraftarlar Riekerink'in değil yönetimin istifasını istemişlerdi.

Ara transferde Ahmet Çalık ve Rodrigues'e 7 milyon euro ödeyerek sokağa atan yönetimin, istifa etmek yerine teknik direktörü göndermesi taraftarın tepkisini çekti.

Sosyal medyada yönetimin istifa etmesi gerektiği görüşü öne çıkarken, teknik direktör Riekerink'e haksızlık yapıldığı görüşü öne çıktı.

aziz-ustel.png

tepki2.png

tepki3.png