Roketle saldırıp 3 işçi kaçırdılar

Roketle saldırıp 3 işçi kaçırdılar
Siirt Valiliği, Şirvan ilçesinde baraj şantiyesine yapılan baskını bölücü terör örgütü PKK tarafından yapıldığını bildirdi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 31 Temmuz 2014 günü saat 21.00 sıralarında Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı İkizler köyü, Nergiz mezrası mülki sınırları içerisinde yapımı süren özel bir şirkete ait HES baraj inşaatı yaklaşım tüneli ve şantiye yerleşkesi arasında kalan taş kırma ünitesi bölgesinde, roket olduğu değerlendirilen bir patlama sesi duyulduğu belirtildi. Açıklamada, “Sayıları tespit edilemeyen bölücü terör örgütü mensuplarınca baraj inşaatı ve şantiye bölgesinde uzun namlulu silahlarla ateş edilmiştir. Açılan ateşe özel güvenlik görevlilerince karşılık verilmiştir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, şantiyeye ait bir kamyon hasar görmüş, gasp edilen bir kamyon ile birlikte 3 işçi kaçırılmıştır” denildi.

Elinde patladı
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklmada ise Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde 27 Temmuz 2014 günü saat 9.55 sularında, Tekeli Ana Üs Bölgesinde, bir patlama meydana geldiği saptandı. 31 Temmuz günü Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler arasında geçen telsiz konuşmalarında; “Bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin 27 Temmuz 2014 günü saat 10.00 sularında Mirgesav Tepe bölgesinde, daha önce yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı bir maddenin pilinin değiştirilmesi esnasında, meydana gelen patlama neticesinde öldüğü” belirtilmiştir.  Öte yandan terör olaylarının eksik olmadığı İstanbul’un Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesi’nde izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. İsmetpaşa Caddesi’nde önceki gece saat 00.30 sularında toplanan bir grup, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alan polis ekiplerine bir helikopter de havadan destek verdi.