Roma'da sıcak saatler

Roma'da sıcak saatler
İtalya'nın başkenti Roma'nın ünlü meydanı Piazza del Popolo'da aşırı sağcılar ile anti- faşist gruplar karşı karşıya geldi, polis olayları yatıştırmakta güçlük çekti

İtalya'nın başkenti Roma, göçmen karşıtı aşırı sağcılar ile anti-faşist grupların karşıt gösterilerine sahne oldu. Aşırı sağcı Kuzey Ligi partisi, hükümetin ve Avrupa Birliği'nin göç politikalarını protesto amacıyla kentin en merkezi ve büyük meydanlarından Piazza del Popolo'da bir gösteri düzenledi. Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini yaptığı konuşmada, hem İtalya Başbakanı Matteo Renzi'yi hem de AB'yi eleştirerek, "İtalya'yı AB'nin kölesi" olmakla suçladı.

Sol gruplardan yanıt
Salvini'nin Roma çıkarmasına karşılık sol ve anti-faşist gruplar da "Salvini'yle asla!" başlıklı paralel bir gösteri düzenledi. Kuzey Ligi'ni "ırkçı" olarak niteleyen göstericiler göçmen haklarını savundu. Anti-faşizm gösterisine 35 bine yakın kişinin katıldığı belirtildi. İki grubun karşılaşmasını ve olası bir çatışmayı önlemek için 4 bin polis memuru görevlendirildi. İçişleri Bakanı Angelino Alfano, demokratik gösteri hakkı için geniş güvenlik önlemleri alındığını açıkladı.