“Röportaj”ın intikamını siber saldırıyla aldılar!

“Röportaj”ın intikamını siber saldırıyla aldılar!
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a suikasti konu alan komedi filmi “Röportaj”, yapımcı firma Sony’ye pahalıya patladı. Firma Kuzey Kore menşeli siber saldırı bombardımanına uğradı

Teknoloji firması Sony, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un canlandırıldığı komedi filmi “The Interview” ün (Röportaj), sinemalarda 25 Aralık olarak açıklanan gösterim planını iptal etti. Bu kararın alınmasına, Kuzey Koreli hecker’ların ardı arkası kesilmeyen siber saldırıları ve bombalama tehditleri neden oldu. Açıklamada, firmanın işine, müşterilerine ve çalışanlarına karşı suç sayılacak “görülmemiş bir saldırının mağduru” olduğu belirtilerek, filmin satın alınmasının engellemesi için özel e-postalara saldırıldığı, Sony’nin ruhunu yok etmenin amaçlandığı kaydedildi.

Bu durumdan dolayı “derin üzüntü” duyulduğu belirtilen açıklamada, “Yapımcılarımızı ve serbest düşünme hakkını destekliyoruz. Sonuçtan büyük hayal kırıklığı duyduk” ifadesine yer verildi. James Franco ve Seth Rogen’un oynadığı filmde, iki gazetecinin, Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) taşeronu olarak, Kuzey Kore liderine suikast planı anlatılıyor. Sony’nin daha önceki açıklamasında, 18 Aralık’ta prömiyerin iptal edildiği, ayrıca 25 Aralık’ta filmin vizyona gireceği sinemalara “filmi gösterip, göstermemekte serbest oldukları” belirtilmişti.