ROTA KHARKIV

ROTA KHARKIV
Lig’in ilk iki haftasında galibiyetle tanışamayan bordo-mavililer, özlemini Avrupa kupasında giderecek. Karadeniz ekibinin hedefi Ukrayna takımı ile yapacağı maçtan 3 puanla ayrılmak. Baştan sona yenilenen Fırtına, perşembe günü deplasmanda tüm yabancılarını sahaya sürecek

Trabzonspor’da rota UEFA Avrupa Ligi’ne çevrildi. Süper Ligi’in ilk iki haftasında Er-

ciyes ve Fenerbahçe ile yaptığı maçlardan beraberlikle ayrılan Fırtına’nın tek hedefi, gruplarda deplasmanda oynayacağı Metalis Kharkiv karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak Avrupa Ligi’nin ikinci ayağına moralle başlamak. Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gelmesiyle birlikte yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken bordo-mavililerde, perşembe günü oynayacağı maçta kadro sıkıntısı çekilmeyecek. Halilhodzic bu müsabakada sakatlığı geçen ve dün takımla çalışmaya başlayan Oscar Cardozo dahil tüm yabancılarını oynatacak. 
Oyuncularına teşekkür etti
Fırtına’nın Kharkiv maçı öncesi yaptığı ilk antrenmanda öğrencileri ile konuşan teknik direktör Vahid Halilhodzic, futbolculara hem bu maçın önemini anlatıp hem de Fenerbahçe karşısında yaşanan eksikliklerin tekrarlanmaması uyarısında bulundu. Oyunculara önceki akşam yapılan karşılaşmada gösterilen performans için teşekkür eden Bosna Hersekli çalıştırıcının, “Fenerbahçe maçında çok iyi oynamanıza rağmen alınamayan galibiyet nedeniyle hem Trabzonspor hem de camia adına yazık oldu. Artık bu maçı unutun ve kendinizi perşembe günü oynayacağınız Metalist Kharkiv maçına kilitleyin” dediği belirtildi.
Fener fırsat bulamadı
Dün sabah yapılan antrenman öncesi basın mensuplarına Fenerbahçe maçını bir kez daha değerlendiren Halilhodzic şunları söyledi: “Çok iyi oynadık ve Trabzonspor’un kazanması gerekirdi. Defansif anlamda rakibi iyi kontrol edebildik. Mehmet Topal’ın uzaktan bir şutu dışında Fenerbahçe pek fırsat bulamadı. Maç esnasında 5 net fırsat aldım not olarak. 5-6 tane de acele şekilde buluşturduğumuz fırsatlar oldu. Biraz daha sakin, beceriyle halledilseydi hem golü bulurduk hem de rakibimize karşın uzun süredir özlenen galibiyeti camiamıza hediye edebilirdik. Ama olmadı şimdi kafamızda sadece Kharkiv’i yenme düşüncesi var. Bunu başaracak güçteyiz”