“Rotayı yapısal reformlar çizer”

“Rotayı yapısal reformlar çizer”
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, merkez bankalarının genişlemeci ya da sıkılaştırıcı politikalarının bir ülkenin kalıcı olarak iyiye ya da kötüye gitmesini sağlayamayacağını belirterek, “Asıl önemli olan ülkelerin kendi iç yapısal reformlarıdır” dedi.

G-20 başkanlığı
Ali Babacan, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’ndan oluşan G-20’nin Avustralya’nın Cairns şehrinde düzenlenen “G-20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı” na katıldı. Toplantıda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı ve Hazine Müsteşarı Vekili Cavit Dağdaş da hazır bulundu. Babacan,  finansal sektörün regülasyonuyla ilgili konularda Türkiye olarak düşüncelerini paylaşmalarının arzu edildiğini belirterek, “Burada Türkiye’de özellikle makro ihtiyati tedbirler çok etkili oldu. Dünyada bunu belki en geniş kapsamlı ve rafine bir şekilde uygulayan ülke şu anda biziz. Özellikle bu konudaki tecrübelerimiz merak ediliyor. Makro ihtiyati tedbirler başta olmak üzere, genel anlamda finansal sektörün regülasyonuyla ilgili görüşlerimizi bu toplantılarda açıklayacağız” diye konuştu. Babacan, G-20 dönem başkanlığını 1 Aralık tarihinden itibaren Avustralya’dan resmen devralacaklarını ve 12 ay boyunca dönem başkanı olacaklarını anlatarak, Türkiye’nin G-20 dönem başkanlığında özellikle KOBİ’lerin önemli bir gündem maddesi olacağına işaret etti.

KOBİ’lerin finansmanı 
Babacan,  hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkelerde ekonomiye dinamizm ve yenilikçilik katan, aynı zamanda yüksek istihdam oluşturan KOBİ’lerin farklı modellerle desteklenmesine ve finansa ulaşımlarının kolaylaştırılmasına odaklanacaklarını söyledi.