Ruhani'den Pompeo'ya çok sert cevap

Ruhani'den Pompeo'ya çok sert cevap
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Tahran'ı tarihteki en sert yaptırımlarla ezerek rejim değişikliğiyle tehdit ettiği konuşmasına yanıt veren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 'Sen kim oluyorsun da İran ve dünya adına karar veriyorsun?' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Washington’daki Heritage Vakfı’nda ‘Anlaşmadan sonra: Yeni bir İran stratejisi’ başlıklı konuşma yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı: Tarihteki en güçlü baskı ve yaptırımla İran’ı ezeceğiz Pompeo’nun tehditler eşliğinde Tahran tarafından kabul edilmesi imkanı bulunmayan taleplerini sıralamasının ardından gözler İran yönetimine çevrildi.

‘ABD’NİN DİĞERLERİ ADINA TEK TARAFLI KARARLARINI DÜNYA KABUL ETMİYOR’

ILNA’nın haberine göre Ruhani, ”Sen kim oluyorsun da İran ve dünya adına karar veriyorsun” diye konuştu. ‘Amerika’nın diğer tüm ülkeler adına tek taraflı kararlar almasını artık dünyanın kabul edemeyeceğini’ söyleyen Ruhani ”O çağ kapandı, artık ülkeler bağımsız” dedi. Ruhani: ABD, anlaşmadan çekilerek diplomasiyi ve ahlakı ayaklar altına aldı. İran’ın tutumunu teyit eden cumhurbaşkanı, ulusun desteğiyle ülkesinin kendi yolunda ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

‘ABD REJİM DEĞİŞİKLİĞİ PEŞİNDE’

İranlı bir yetkili de adının yazılmaması kaydıyla Reuters haber ajansına değerlendirmelerde bulundu. ”Amerika teslim olup yasadışı taleplerini kabul etsin diye İran’a baskı uygulamak istiyor” diyen İranlı yetkili, ”Pompeo’nun açıklamaları, Amerika’nın İran’da kesinlikle rejim değişikliği peşinde olduğunu gösterdi” vurgusu yaptı.