Rus Büyükelçiliği'ne Gece Yarısı Halep Protestosu

Rus Büyükelçiliği'ne Gece Yarısı Halep Protestosu
Rus savaş uçaklarının, Halep’te gerçekleştirdiği katliam sebebiyle Ankara’da protesto gerçekleştirildi. Sosyal medya üzerinden haberleşerek organize olan protestocular, Rus Büyükelçiliği önünde akşam saatlerinde toplanmaya başladı.

YALNIZCA 3 EKMEK FIRINI KALDI

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde, grup adına basın açıklaması yapıldı. Grup adına yapılan basın açıklamasında yaşanan insanlık dramı kamuoyuna hatırlatılırken, Halep’te sivil hayatın tamamen bitme noktasına geldiği, hastanelerin bile vurulduğu, yalnızca üç ekmek fırınının kaldığı ifade edildi. 

TÜRKMEN KOMUTANA SLOGAN

Halep’teki Türkmen savaşçılarının lideri Muntasır Billah Tugayı Komutanı Firas Paşa için atılan sloganlarla kesilen basın açıklamasında Türk siyasetçilerine ve sivil toplum kuruluşlarına seslenen grup; insanlığın yüzünü kızartacak suçların işlendiği Halep için yaşanan sessizliğin utanç verici olduğunu ifade etti. 

MİLLİ POLİTİKAYA DÖNÜN

AKP’yi, Ortadoğu’yu kana bulayan ümmetçi politikalardan vazgeçmeye ve Türkmenlerin yaşam hakkını savunan milli bir politika izlemeye çağıran grup, Halep’teki yaraların sarılması için de çağrı yaparak uluslararası yardım kuruluşlarını harekete geçirmek için Türk hükümetinin girişimlerde bulunması talep edildi. 

Gösteriye katılan protestocular, Halep katliamını hatırlatmak için yaptıkları kağıt uçakları Rusya Büyükelçiliğine attıktan sonra dağıldılar.