Rus senatör: ABD ile silahlı çatışmaya girmeyeceğiz!

Rus senatör: ABD ile silahlı çatışmaya girmeyeceğiz!
Rus gemilerinin Suriye ordusuna terörle mücadelede destek verme amacı taşıdığını söyleyen Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Ozerov, Rusya’nın Suriye’de ABD ile silahlı çatışmaya girmeyeceğini vurguladı.

Ozerov, ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat hava üssüne düzenlediği saldırının ardından Sputnik’e bölgedeki durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Saldırının ardından Rusya ve ABD arasında çatışma yaşanması ihtimaline ilişkin soruyu yanıtlayan Ozerov, “Rusya, ABD ile silahlı çatışmaya girmeyi planlamıyor. Suriye’deki görevimiz, terörle mücadele alanında Suriye ordusuna destek vermek. Aldığımız tezkere, tam olarak bu görevin yerine getirilmesiyle ilgili” ifadelerini kullandı.

'AMİRAL GRİGOROVİÇ'İN SURİYE'YE DÖNÜŞÜ, ABD'NİN SALDIRISIYLA İLGİLİ DEĞİL'

Ozerov, Amiral Grigoroviç firkateyninin Suriye’deki görevlerini tamamlayıp Rusya’ya döndükten kısa süre sonra yeniden Suriye kıyılarına gitmesini de yorumladı.

Rus senatör, Amiral Grigoroviç’in Suriye’ye daha önce yapılan plan çerçevesinde gittiğini ve bunun, ABD’nin Şayrat hava üssüne saldırısıyla bir ilgisi bulunmadığını belirtti.

Ozerov, “Böyle bir gemiyi sadece bir gün içinde hazırlayamazsınız. Bu, planlanmış bir gelişme. Amiral Grigoroviç, Rusya’ya dönen Amiral Kuznetsov gemisine refakat etti ve Akdeniz’deki daimi Rus donanmasına geri döndü” dedi.

'AMİRAL GRİGOROVİÇ, SURİYE ORDUSUNA MORAL VE ATEŞ DESTEĞİ VERİYOR'

Amiral Grigoroviç’in Suriye ordusuna terörle mücadelede ateş desteği sağlayan yüksek etkili bir gemi olduğunu da vurgulayan Ozerov, şu ifadeleri kullandı: "Firkateynin üzerinden militanlara ait hedefler vuruldu. Suriye ordusuna sadece moral desteği değil, ateş desteği de veriliyor."