Azov Taburu görüntüleri paylaştı! Rus tankı böyle imha edildi

Azov Taburu görüntüleri paylaştı! Rus tankı böyle imha edildi
Ukrayna'da Rus birliklerine karşı Mariupol kentinde savaşan Azov Taburu, Rusya'ya ait tankı imha ettikleri ana ait görüntüleri paylaştı.

Ukrayna''da Rus birliklerine karşı savaşan ve  Azov Taburu, Rusya''ya ait tankı imha ettikleri ana ait görüntüleri paylaştı.

Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna''da Rus birliklerine karşı savaşan Azov Taburu, Rus ordusuna ait tankları hedef almayı sürdürüyor. Azov Taburu, Rusya''ya ait tankı imha ettikleri ana ait insansız hava aracı ile çekilen görüntüleri paylaştı.

AZOV TABURU

Azov Taburu, Neo-Nazi olmakla itham edilen ve Rusya lideri Putin''in işgal gerekçesi olarak gösterdiği nedenlerden biri...

Azov Taburu adlı milis grubun flama ve üniformalarında kullandığı işarette kara güneş yer alıyor.

Neo-Naziler ve aşırı sağcı milletçi gruplarla ilişkili olan yaklaşık 1000 üyeli Azov Taburu, 2014''te Ukrayna''nın doğusunda Rusya destekli ayrılıkçı harekete karşı patlak veren savaşta ön plana çıktı.

İlk başta gönüllülerden oluşan bu güç, daha sonra Ukrayna Ordusu''nun komutası altına alındı.

Ukraynalı seçmenler nezdinde aşırı sağ küçük bir azınlığı temsil ediyor. 2019 seçimlerinde aşırı sağın adayları ve Svoboda gibi aşırı milliyetçi gruplar parlamentoya girmek için gerekli olan yüzde 5 barajının altında kaldılar.

İlgili Haberler