Rus uçağı olduğunu bilmemesi mümkü nmü

Rus uçağı olduğunu bilmemesi mümkü nmü
Rus Devlet Başkanı, “Türkiye bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi. Buna çok üzülüyoruz” dedi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile basın toplantısı düzenleyen Putin, tankerlerinTürkiye’ye gittiği iddiasını yineleyerek“ Müttefik gördüğümüz ülke tarafından uçağımız düşürüldü. ilişkilerin bu hale gelmesi bizim için üzücü” dedi.

 

Rus uçağı olduğunu bilmemesi mümkü nmü

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ı ağırlayan Putin, “Müttefik gördüğümüz ülke uçağımızı düşürdü. Özellikle son bir kaç yıl içinde yaşadığımız ilişkiler çok önemliydi. Bu hale gelmesi üzücü” diye yakındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Moskova’da ortak basın toplantısı düzenledi. Putin, düşürülen Rus uçağı ile ilgili bir soru üzerine Putin “Türkiye’nin Rus uçağı olduğun bilmemesi mümkün değil” dedi. Putin, “Suriye’nin Rusya’daki operasyonu etkilidir. Fransa ile yaptığımız görüşmeler yapıcı gerçekleşti. Fransa ile yapılacak işbirliği uluslararası koalisyonu ileri taşıyacaktır. Fransa ve Rusya’nın Suriye’de istihbarat paylaşımı yapılmasına karar vermiştir. Kim terörizme çifte standart uyguluyorsa ateşle oynuyordur” dedi. Putin, “Türkiye’den bir takım açıklamalar geldi. Rusya ve Suriye güçleri Rus jetinin düşürüldüğü bölgede operasyonlar yoğunlaştırılacak. Müttefik gördüğümüz ülke tarafından uçağımız düşürüldü. Bunun sonucunda bir pilotumuz öldürüldü. Bu yüzden S-400 gibi modern bir sistemi kullanmak durumunda kaldık.
Ve eğer bu önlemleri artırmamız gerekirse tereddüt etmeyiz. Koalisyonla birlikte de bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Daha önce operasyon bilgilerimizi paylaştık Türkiye’de bu bilgilere sahip. Bütün bu bilgiler bölgede faaliyet gösterenlerle paylaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret muamması

“Eğer Sayın Cumhurbaşkanı (Erdoğan) bir takım tavizler vermeye hazırsa cevabınız ne olur?” Sorusu üzerine Putin; “Bizim pilotumuz öldüğü gibi bir takım durumlar yaşandı. Bu da bizim için kabul edilebilir bir durum değil. Biz de buna göre hareket ediyoruz. Fransa ile yaptığımız görüşmelerde
koalisyon dahil olmak üzere bunu nasıl işbirliği halinde götürürüz bunu görüştük. Özellikle petrol sahaları bağlamında... Türkiye kamuoyu önünde bu konudan söz etti. Petrol taşıyan kamyonlar gündeme geldi ve endüstriyel düzeyde ve miktarda petrol alındı. Suriye’de teröristlerin olduğu bölgelerden bu kamyonlar bu bölgelerden alınıp gece gündüz Türkiye’ye gitti. Yani bu konuda Türkiye’nin haberinin olmadığını mı düşünelim?