Gerçekleşirse kimse otomobilini sokağa çıkaramaz

Gerçekleşirse kimse otomobilini sokağa çıkaramaz
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak’tan petrol için felaket senaryosu gibi açıklama. Rus petrolüne yönelik bir ambargonun piyasalarda "felakete" neden olacağını belirten Novak, "Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir" dedi. Bu durum da Türkiye'te akaryakıtın 40 liraya çıkması anlamına geliyor.

Petrolden bir kötü haber daha

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken''in Rus petrolüne yönelik ambargo çıkışına cevap verdi.

Batının Rusya’ya yönelik yaptırımlarıyla ilgili açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı’ndan petrolle ilgili uyarının ötesinde açıklamalar geldi. Novak’a göre ambargo nedeniyle petrolün varil fiyatının 300 doların üzerine çıkabilir. Şayet Rus başbakan yardımcısının dediği gibi petrolün varili 300 dolara çıkarsa bu Türkiye için felaket olur, akaryakıt 40 liranın üzerine çıkar. 

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus petrol ihracatına yönelik olası yaptırımları değerlendirdi.

Avrupa’da Rus petrolüne alternatifin kolay bulunamayacağına işaret eden Novak, "Bu bir yıldan uzun sürer ve Avrupalı müşteriler için çok daha pahalı olur. Avrupalı politikacılar, vatandaşlarını, onları neyin beklediğini, benzin, elektrik ve ısınma fiyatlarının fırlayacağı konusunda dürüstçe uyarmalıdır" diye konuştu.

Novak, Rus petrolüne olası bir ambargo nedeniyle fiyatların önemli oranda artacağına işaret ederek, "Rus petrolüne yasakların küresel piyasa için felaket sonuçlara yol açacağı kesinlikle açıktır. Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir." ifadesini kullandı.

Ukrayna''ya yönelik askeri harekat başlatan Moskova yönetimine Batı tarafından yaptırımlar gelmeye devam ederken, Rus petrolüne yaptırım söylentileriyle petrol varil fiyatları dün 140 dolara çıkmıştı.

Rusya Başbakanı yardımcısının petrolün varili 300 dolara çıkabileceği şeklindeki açıklaması Türkiye için tam bir felaket senaryosu. Çünkü bu durum Türkiye''de akaryakıt fiyatlarının 40 TL''ye çıkacağı anlamına geliyor.

Novak ayrıca, Rus ordusunun Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali''ne saldırdığına yönelik suçlamaları kabul etmediklerini vurgulayarak, "Rus silahlı kuvvetleri, tesiste çalışan Ukraynalı uzmanlarla iş birliği içinde çalışıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler