Rusya - Ukrayna savaşı Antalya’daki otellere sıçradı. Ruslar otelleri tehdit etti

Rusya - Ukrayna savaşı Antalya’daki otellere sıçradı. Ruslar otelleri tehdit etti
Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi 43. Gününde savaşın tarafları olan Ukrayna ve Rusya’nın ardından savaştan en çok etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye'de kriz turistik bölgelere sıçradı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi 43. gününde tüm şiddetiyle devam ediyor. Bir yandan Irpin yakınlarındaki Bucha (Buça) ilçesinden Rus askerlerin öldürdüğü sivillerin cesetleriyle dolup taşan sokakların görüntüleri tüm dünyayı derinden sarsarken bir yandan da Moskova, Kiev, İstanbul üçgeninde diplomasi trafiği sürüyor.

Dünyanın gözü önünde yaşanan bu gelişmelerin Türkiye’ye getirilerinin olması kaçınılmaz oldu. Savaş seslerinin ilk duyulduğu günden itibaren dövizdeki dalgalanma, gıda krizi, yağ krizi, İstanbul Boğazı’nda görülen mayınlar derken Türkiye savaşın tarafları olan Ukrayna ve Rusya’nın ardından savaştan en çok etkilenen ülkelerden biri oldu.

Son olarak Antalya’dan gelen bilgilere göre savaşın buraya da sıçradığı görülüyor. Türkiye’de turizmde büyük pay sahibi olan Rus turistlerin rezervasyon yapmadan önce otellere e-mail attıklarını ve gönderilen metinde otellerin Ukraynalı çalışanları olması halinde rezervasyon yaptırmayacaklarını gelen bilgiler arasında. E-mail gönderenlerin gerekçe olarak ise “Ukraynalılar Nazi” dedikleri aktarılıyor.

İlgili Haberler