Rusya: AB, Washington’a bağımlı oldu

Rusya: AB, Washington’a bağımlı oldu
Rusya, özellikle Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili tutumu nedeniyle Avrupa Birliği’ni topa tuttu. AB, bu konudaki tavırlarıyla ABD’nin uydusu gibi davranmakla suçlandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin Rusya vatandaşları ve şirketleriyle Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri yetkililerine karşı genişlettiği yaptırım listesini yorumladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Avrupa Birliği, bir kez daha Washington’a baş eğerek astsubay dulu rolünü oynadı ve güvenlik alanındaki uluslararası işbirliğini tehdit altına koydu” denildi. Açıklamada, genişletilen yaptırım listesinin AB’nin, “kitle imha silahlarının yayılması, terörizm, organize suç ve diğer yeni meydan okumalar ve tehditlerle mücadele dahil olmak üzere uluslararası ve bölgesel güvenlik konularında” Moskova’yla işbirliğini sonlandırmayı planladığını gösterdiği ifade edildi.

Masallar, masallar...
Bakanlık, “Aynı zamanda Avrupa Birliği, Ukrayna’da yaşanan olaylarla ilgili tamamen Washington ve Kiev’in anlattığı masallara bağımlı oldu. Kendini hem alternatif, hem de tarafsız bilgi kaynağından mahrum bıraktı” ifadesini kullandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı, AB’nin politik ve ekonomik alanlarda attığı bu sorumsuzca adımların sonuçlarına katlanması gerektiğini vurguladı.