Rusya, ABD'li diplomatların sayısını düşürüyor

Rusya, ABD'li diplomatların sayısını düşürüyor
Moskova yönetimi, 1 Eylül'den itibaren başkentteki ABD diplomatlarının sayısını 455'e düşürüyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin uygulamaya koymak istediği yeni yaptırımlarıyla ilgili açıklama geldi.

Açıklamada yapılanın uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilirken Rusya, ABD'nin diplomatik personel sayısını 455 kişiye indirmesini ve bazı mülklerin kullanılmamasını istedi.

Ayrıca Rusya, ABD'nin uygulamaya koymak istediği yeni yaptırımların "uluslararası meselelerde ABD'nin aşırı saldırganlığını" doğruladığını belirtti.

ABD'NİN RUSYA'YA UYGULADIĞI YAPTIRIMLAR NELERDİR ?

ABD Kongresi Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimine müdahale ettiği iddiaları nedeniyle Rusya'ya yaptırım uygulamak için harekete geçmişti.

Yaptırımların hedef aldığı kişilerin çoğu Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerine destek olan veya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çevresindeki iş insanlarıı olması ve Rusya'nın petrol, finans, teknoloji ve silah sektörlerinin Batı ülkelerindeki varlıkları dondurulurken yeni faaliyetlerine de kısıtlamalar getirilmişti.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Beyaz Saray'ın Ukrayna'daki kriz "tamamen çözülene kadar" Rusya'ya yönelik yaptırımları desteklediğinin işaretini vermişti. Ukrayna'daki krizin de çözüme ulaşması yolunun şu an kapalı olması nedeniyle bu yaptırımların yıllarca sürebileceği anlamına gelmesi Rusya ve ABD arasında yeniden soğuk rüzgarlar esmesine neden olmuştu.