Rusya'dan ABD'ye flaş uyarı: 3. Dünya Savaşı çıkar

Rusya'dan ABD'ye flaş uyarı: 3. Dünya Savaşı çıkar
Kiev'i silahlandıran ABD'ye Rusya'dan uyarı geldi. Almanya'da gerçekleşecek olan 40 ülke temsilcisinin katılacağı "Ukrayna güçlerine ek kapasite sağlama" toplantısını bir Üçüncü Dünya Savaşı riski olarak değerlendirdi.

MilliGazete''den aktarılan bilgilere göre; Rusya''nın Ukrayna''ya saldırısına karşı ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri Kiev''i silahlandırırken Moskova''dan peş peşe uyarılar geliyor.

Kremlin yönetimi, Almanya''daki Amerikan askeri üssü Ramstein''de 40 ülke temsilcisi ile yapılacak "Ukrayna güçlerine ek kapasite sağlama" toplantısını bir Üçüncü Dünya Savaşı riski olarak değerlendirdi.

Amerikan Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken''in Ukrayna ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Tehlike çok büyük ve gerçek. Hafife almamalıyız" dedi.

''ABD''DEN UKRAYNA''YA AĞIR SİLAH YARDIMI''

Son olarak ABD 700 milyon dolarlık ek askeri yardımı Ukrayna''ya göndereceğini açıkladı.

Washington''un savaşın başından beri yaptığı askeri yardım 3,4 milyar dolara yükselmiş oldu.

Bakan Austin yaptığı konuşmada Rusya''yı bir daha böyle bir işgal yapamayacak kadar ''zayıflamış görmeyi istediğini'' belirtti.

BM GENEL SEKRETERİ MOSKOVA''DA

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres pazartesi günü yaptığı Ankara ziyaretinin ardından bugün Moskova''ya geçiyor. Ertesi gün ise Kiev''de bulunacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yapacağı açıklandı.

Ankara yönetimi Putin ve Zelenskiy''nin katılacağı bir toplantıyı İstanbul''da organize etmek için iki tarafla temaslarda bulunuyor.

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile müzakerelere devam edilmesinin istendiğini belirtti fakat Zelenskiy''i Moskova ile "görüşüyormuş gibi yapmakla" suçladı.

İlgili Haberler