Rusya, charter yasağını kaldırdı!

Rusya, charter yasağını kaldırdı!
Rusya'nın, uçak krizinin ardından getirilen Türkiye ile charter uçuşlarına yönelik yasağı kaldırdığı belirtildi.

Sputnik’e konuşan Rusya Havacılık Kurumu’ndan (Rosaviatsiya) bir kaynak “Türkiye’ye yönelik charter uçuş yasağı bugün kaldırıldı, ilgilenen tüm havayolu şirketleri uçuş gerçekleştirmeye yönelik başvuruda bulunabilir” dedi.

TURİZMDE BAYRAM

Rusya ile Türkiye arasında buzların erimesi ve Türkiye turizmine yönelik idari sınırlamaların kaldırılmasının ardından Türkiye, tatil yerlerinde önlemleri had safhaya çıkardı.

Tesisler çifte rezervasyon yapmamaları konusunda uyarıldı. Taksi şoförlerinin yolculardan fazla ücret alması ve korsan taksicilik önlenecek. Alışverişe çıkmış turistler satıcılar tarafından rahatsız edilmeyecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, şu uyarılarda bulundu:

ÇİFTE REZERVASYON YOK

Turiste hizmet veren tüm görevliler yabancı dil bilen kişilerden seçilmeli. Hizmetlerin iyi niyet ve nezaket kurallarına uygun, turistleri rahatsız etmeden, onlara yol gösterici ve güven sağlayacak şekilde yürütülmeli. Tesisler çifte rezervasyon yapmamaları konusunda uyarılmalı.

Taksi şoförlerinin yolculardan fazla ücret alması, korsan taksicilik ve korsan otoparkçılık önlenmeli. İşletmeler ise sesli müzik konusunda uyarılacak. Çevre temizliğine ilişin önlemler alınacak.

DENETİMDE HASSASİYET

Belediyeye ait konaklama, yeme-içme ve eğlence tesisleri fiyat, kalite ve temizlik yönünden sürekli denetlenmeli, müşteriye sunulan her ürünün fiyatı mutlaka fiyat listesinde yer almalı. Ürünlerin üzerinde fiyatını, üretim ve son kullanma tarihini gösteren etiketi bulunmalı ve yüksek ücrete satılması önlenmeli. Engelsiz turizm kapsamında gar, otogar, havaalanı gibi ulaşım noktaları ile mevcut yol, kaldırım, yaya geçidi ve benzeri sosyal yapılar da engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi hususunda gerekli önlemler alınmalı.

CHARTER UÇUŞ NEDİR?

Genelde seferler tarifeli uçuşlara göre daha ucuz olduğu için ucuz uçak anlamına da geliyor. Seyahat acenteleri özellikle tatil döneminin yoğun olduğu zamanlarda uçak kiralayarak charter seferi oluşturuyor.