Rusya'dan nükleer silah açıklaması

Rusya'dan nükleer silah açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov önemli açıklamalarda bulundu.

Lavrov "Siz batının güvenliğini doğunun güvensizliği üzerine kuramazsınız. Batı nasıl kendi başına bizim güvenliğimizi belirleyebilir ki? Batı nasıl enerji konusunda belirleyici olabilir?" dedi.

"Batılılar bizi duyuyor ama dinlemiyor" diyen Lavrov görüşmelere ilişkin olarak da "Krize çözüm bulunacağından şüphem yok" dedi.

"İlerde nükleer kullanmayacağı konusunda garanti verir misiniz?" sorusuna Lavrov şu şekilde cevap verdi:

"Bizim askeri bir doktrinimiz var. Bu zaten koşulları belirliyor. Burada gerilimin azaltılması gerekiyor. diyoruz. Lütfen dikkatli olun ve yapılan açıkalmalara bakın. Sizden bunu rica ediyorum. Öncelikle sayın Stoltenberg propaganda yaptı ve radikal güçler de zaten belli başlı açıklamalar yaptılar. Zelenskiy''nin de açıklamaları söz konusuydu. Şimdi Fransa Dışişleri Bakanı neler dedi bunları da hatırlayın lütfen.

Fransa şu açıklamada bulundu; Başkan Putin''in açıklamalarına göndermede bulunarak nükleer silahları değerlendiriyor dedi. NATO ile çatışmalara hazırız dedi. Lütfen bu açıklamaları değerlendirin. Başkan Biden yaptırımların başka alternatifi var mı dedi ve 3. Dünya Savaşı dedi. Batılılar sürekli olarak nükleer savaş söylemini devam ettirenler. Biz bu tür provokasyonlara karşıyız. Bize yönelik bir savaş olursa bu istekleri ve planları olanlara bu soruyu sormanız gerekiyor".

İlgili Haberler