Rusya: "İngiltere'nin düşmanca kararına en yakın zamanda cevap verilecek"

Rusya: "İngiltere'nin düşmanca kararına en yakın zamanda cevap verilecek"
İngiltere Başbakanı Theresa May'in eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın Salisbury'de sinir gazıyla zehirlenmesi nedeniyle Rusya'ya karşı aldığı tedbirlere Rusya Dışişleri Bakanlığından yanıt geldi.

Zaharova düzenlediği haftalık basın toplantısında, çifte ajan Skripal ve kızının İngiltere'de 'Noviçok' isimli sinir gazı grubuna giren bir maddeyle zehirlenmiş olmasından Rusya'yı sorumlu tutmasını 'akıl dışı' olarak nitelendirdi.

İngiltere'nin sinir gazı numunelerini göndermeyi reddedip Rusya ile işbirliği yapmayı geri çevirdiğini kaydeden Zaharova, Moskova'nın konuyu görüşebilmek için Londra'ya dört diplomatik nota gönderdiğini fakat buna karşılık çekimse yanıtlar aldıklarını belirtti.

Diğer taraftan Zaharova, İngiltere'de cinayet girişimi olarak nitelendirilen zehirleme olayıyla ilgili belgeleri Moskova ile paylaşması için bir defa daha Londra'ya çağrı yaptı.

Rus Dışişleri Sözcüsü, İngiltere'nin Rusya'ya yönelik suçlamasının kanıtı olarak hiçbir belge sunamamasına ilişkin olarak ise Londra'nın yaptığının siyasi bir şov olarak tanımlanabileceğini söyledi: "Londra'nın gerçek bir Rusya karşıtı kampanya başlattığına dair küçücük bir şüphemiz bile kalmadı."