Rusya "Katar" sessizliğini bozdu: Endişeliyiz

Rusya "Katar" sessizliğini bozdu: Endişeliyiz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Katarlı mevkidaşı El Sani il egörüştü. Rusya’nın Katar sorunu konusunda uzlaşmaya varılması için elinden geleni yaptığını belirtti.

"Rusya, diğer ülkelerin işlerine müdahale etmiyor ancak komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin kötüye gitmesi bizleri memnun edemez" diyen Lavrov, Arap dünyasında son dönemde yaşanan gerilimler de dahil olmak üzere Doha ile tüm konularda diyaloğu sürdüreceklerinin altını çizdi. 

Rusya'nın Körfez ülkeleri için ana tehdidin terör olduğuna inandığını kaydeden Lavrov, terörle mücadele için işbirliğinin önem taşıdığını belirtti.

Bu çerçevede Körfez ülkelerini birlik olmaya davet eden Lavrov, Arap Birliği ve Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nin işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. 

Terörle etkin mücadele için Körfez ülkeleriyle dış aktörler arasında birliği sağlamanın önemli olduğunu da kaydeden Lavrov, şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu süreçlerdeki tarafların birçoğuyla temaslarımızı sürdürüyoruz. Rusya Devlet Başkanı (Vladimir Putin), bölgedeki mevkidaşlarıyla telefon görüşmeleri yapıyor. Bugünkü görüşme, Moskova'nın çabalarının devamı niteliğinde olacak. Rusya, ilgili tarafların onayıyla elinden gelen her şeyi yapacak."

EL SANİ: MÜZAKERE MASASINDA ÇÖZÜM ARAMALIYIZ

Rusya'ya sunduğu yardım teklifi için teşekkür eden El Sani de, mevcut durumun müzakere masasında çözülmesi gerektiğini ifade etti.

El Sani, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi'nin muhtemel müzakereler için uygun bir platform olduğunu kaydetti.

İlgili Haberler