Rusya kritik tarihi 7 Ağustos olarak verdi!

Rusya kritik tarihi 7 Ağustos olarak verdi!
Rusya’nın "Ural Airlines" havayolu şirketi 7 Ağustos’tan itibaren Ekaterinburg’tan Antalya’ya Airbus A320 uçağı ile tarifeli seferlere başlayacağını bildirdi.

Türkiye ile Rusya’nın arasının düzelmesi ve Türkiye turlarının satışına tekrar izin verilmesi ile Rusya’da artan Türkiye tatili ilgisi charter seferlerinin uzayan izinlerine takılınca ardı ardına uçak firmaları Antalya’ya tarifeli sefer koymaya başladı.

Charter seferleri için turizmciler gözlerini Rus Hükümeti’nin vereceği izin kararına çevirirken iyi haberler ardı ardına Antalya’ya tarifeli sefer koyan Rus hava yollarından geldi. Daha önce sadece Aeroflot ve Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçuş gerçekleştirdiği Antalya’ya geçtiğimiz hafta Rossiya Airlines ilk tarifeli seferini gerçekleştirirken Ural Airlines da Antalya seferlerine başlayacağını duyurdu. Yine Rusya’nın bir diğer ucuz biletli hava yolu şirketi Pobeda’nın da Alanya’daki Gazipaşa Havaalanı’na uçmak istediği iddia ediliyor.

THY ve Aeroflot’un da sefer sayılarını arttırdığı Antalya’ya uçmaya başlayacağını ilen eden Ural Airlines Havayolu şirketinin basın servisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ural Airlines, uzun süredir beklenen Türkiye seferlerine yeniden başlıyor. 7 Ağustos tarihinden itibaren her hafta Pazar günleri Ekaterinburg-Antalya seferleri düzenlenecek. Bilet fiyatları ’Promo bagajsız’ tarife için 385 euro, 23 kilogramlık 1 bagaj hakkı içeren ’Ekonomik’ tarife için 435 eurodur. Uçak seferleri Airbus A320 ile gerçekleşecek." Ural Airlines, Rusya’nın en iyi 5 havayolu şirketi arasında yer alıyor. 2015 yılı sonunda şirketin hizmetlerinden 5,4 milyon yolcu faydalandı.

RUSYA'NIN CHARTER HESABI

Öte yandan Sputnik'in haberine göre Rusya'dan 'charter' uçak seferlerinin yeniden başlaması halinde Türkiye'ye her ay 80 bin turistin gelebileceği belirtildi. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, "'Charter' uçaklarla yapılacak seferlerin kapasitesiyle ilgili ortalama bir hesap çıkardık. Bu, ayda yaklaşık 80 bin kişiye denk geliyor. Bunun için uçakların tamamen dolu olması gerekiyor ama bu neredeyse hiçbir zaman olmayan bir şey" dedi.

Lomidze ayrıca Türkiye Bakanlar Kurulu'nun, ülkeye inen her bir tarifesiz yani 'charter' uçak için tur operatörlerine 6 bin dolar yakıt yardımı yapılması uygulamasının uzatılmasını değerlendirdiğini de ekledi.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye'ye 'charter' uçuşların yeniden başlaması için teklif hazırlıyor ancak uçuşların başlaması için gerekli olan resmi hükümet kararı henüz verilmedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ise 'charter' seferlerinin başlayabilmesi için Türkiye'den güvenlikle ilgili resmi bir garanti beklediklerini söylemişti.