Rusya - Ukrayna savaşında yeni bir dönüm noktası

Rusya - Ukrayna savaşında yeni bir dönüm noktası
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Eindhoven kentindeki askeri hava üssünde bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Rutte, "Danimarka ve Hollanda Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul etti" diye konuştu.

Telegram hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Zelenski, Rutte ile F-16 konusunda anlaştıklarını söyledi. Rutte'yle birlikte bir F-16 savaş uçağının önünde çekildiği bir fotoğrafı paylaşan Zelenski, "Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık" ifadelerini kullandı.

zelenski.jpeg

Paylaşımında Zelenski, "Bugün Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirmek için bir adım daha atıyoruz. F-16. Rus teröristleri Ukrayna’nın şehir ve köylerinden uzak tutmak için kullanacağımız uçaklar. Mark Rutte ve ben, pilotlarımızın ve mühendislerimizin eğitiminden sonra Ukrayna'ya sağlanacak F-16 sayısı konusunda anlaştık, 42 uçak. Bu sadece bir başlangıç. Teşekkürler Hollanda" ifadelerini kullandı.

ukrayna-f-16.jpg

İlgili Haberler