Rusya ve Suriye heyetleri Astana görüşmeleri için Kazakistan'da

Rusya ve Suriye heyetleri Astana görüşmeleri için Kazakistan'da
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Smadiyarov, Rusya ve Suriye heyetlerinin ‘Astana formatındaki’ Suriye görüşmelerine katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Nursultan’a geldiğini bildirdi.

Rusya ve Suriye heyetleri Astana görüşmeleri için Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Rusya ve Suriye heyetleri artık geldi” dedi.

Sputnik''te yer alan habere göre; Rusya heyetine Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Suriye heyetine de Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayman Susan başkanlık ediyor.

Daha önce Ahmed el-Toma başkanlığındaki Suriye muhalefet heyeti ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın Suriye İle İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Selçuk Ünal başkanlığındaki Türkiye heyetinin de Nursultan’a geldiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’in de bu akşam Nursultan’a gelmesi bekleniyor.

Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da, 7-8 Temmuz tarihlerinde ‘Astana formatındaki’ yeni Suriye görüşmeleri gerçekleşecek.