Rusya’da gelip Türkiye’yi etkisi altına alacak. Bir anda bastıracak. Çok yoğun olacak. Büyük uyarı geldi

Rusya’da gelip Türkiye’yi etkisi altına alacak. Bir anda bastıracak. Çok yoğun olacak. Büyük uyarı geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu paylaştı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Ege Bölgesi’nde yarın yağışlı hava etkili olacak. Yurt genelinde ise sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Türkiye’nin büyük bir bölümünde son günlerde sıcak havalar etkisini sürdürüyor. Gün gün, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji’den son dakika hava durumu bilgisi geldi.

RUSYA’DAN GELİYOR! KUVVETLİ OLMASI BEKLENİYOR

Yarın yurdun batısında yağış bekleniyor. Pazar günü ise Rusya üzerinden yeni bir soğuk hava geliyor.

Marmara Bölgesi''nde yarın yağışlı havanın etkisiyle sıcaklık düşüyor. Balıkesir''de beklenen yağışın daha kuvvetli olması bekleniyor. Pazar da kapalı ve daha soğuk bir gün bekleniyor. Genel hava durumunda ise, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise değişmeyeceği, genellikle mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin edildi.

İÇ ANADOLU’DA SICAKLIKLAR 7 DERECE DÜŞECEK

İç Anadolu Bölgesi’nde ise bulutlu hava etkisi altında olacak. Kayseri ılık 17, Eskişehir 12 derece olacak.  Pazar günü ise havanın 7 derece birden soğuması; Yozgat ve Sivas''ın yükseklerine kar yağacağı bilgisi geçildi.

EGE''DE YAĞIŞIN ARDINDAN KUVVETLİ POYRAZ

Ege Bölgesi''nde bulutlanma artıyor. Manisa, Kütahya çevresinde yağış var. Bodrum bulutlu 17, Denizli 16, Afyon 11 derece. Pazar günü rüzgâr poyraz yönünden çok sert ve soğuk esecek.