Rusya'da IŞİD açıklaması

Rusya'da IŞİD açıklaması
Rusya Genelkurmay Başkanlığı, daha önce benzeri görülmemiş bir operasyonla Suriye'deki IŞİD operasyonunun finalinin yapıldığını duyurdu.

Rudskoy, "IŞİD'e yönelik operasyonun final aşamasına Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nden kapsam ve askeri imkanlar açısından eşi benzeri görülmemiş sayıda uçak katıldı. Muharip birliklere destek amacıyla her gün 100'den fazla sorti ve yaklaşık 250 atım yapıldı" dedi.

Operasyonda uzun menzilli uçakların da kullanıldığını kaydeden Rudskoy, Rus savaş uçaklarının militanlara ait mevzileri, mühimmat ve silah depolarını, zırhlı araçlarını ve ağır silah yüklü arazi araçlarını imha ettiğini belirtti.

'130'U CANLI BOMBA 550 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ'

Fırat Nehri'nin batı yakasında düzenlenen operasyonla ilgili detayları da aktaran Rudskoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Rus birliklerinin desteğini alan Suriye ordusu, 130'u canlı bomba olmak üzere 550 militanı öldürdü, 6 tank, 14 cihat-mobil ve 91 arazi aracını imha etti. General Suheyl komutasındaki Suriyeli birlikler, Fırat'ın batı yakasında 11 kilometre ilerleyerek, el Hasrat, el Katiya, el Musalaha ve el Ramadi kasabalarını ele geçirdi.

Sonuç olarak Suriye topraklarında IŞİD'in kontrol ettiği son kara parçasının kurtarıldığını söyleyen Rudskoy, bu bölgede ağır silaha sahip en hazırlıklı militanların ve yabancı militanların faaliyet gösterdiğinin altını çizdi.

Rudskoy, bundan sonraki süreçte Suriye'deki Rus birliklerinin barışçıl yaşamın tesisi ve ateşkesin korunması için çaba sarf edeceğini de ifade etti.

'DEYR EZ ZOR'DA 3 YÖNETİM ORGANI KURULACAK'

Öte yandan Rudskoy, Deyr ez Zor'da teröristlerden kurtarılan bölgelerde Deyr ez Zor, Hacin ve Diban merkezli yeni yönetim organları kurulacağını söyledi.

Salahiye'de Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi'nin doğrudan katılımıyla 'Fırat Doğu Bölgesi Yerel Yönetim Komitesi' kurulduğunu anımsatan Rus orgeneral, söz konusu komitenin idaresi altında Deyr ez Zor, Hacin ve Diban'da yeni yönetim organları kurulacağının altını çizdi.