Rusya'dan ABD'ye sert tepki!

Rusya'dan ABD'ye sert tepki!
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye hükümetinin kimyasal saldırı hazırlığı yaptığını iddia eden Beyaz Saray'ın, teröristlere kimyasal silah kullanarak provokasyon yapma daveti gönderdiğini belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'ın "ABD, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin yeni bir kimyasal saldırı düzenlemek için yaptığı hazırlıkları izliyor" şeklindeki açıklamasına internet sitesi üzerinden yazılı bir yanıt veren Rus Dışişleri, "Bizler, en kötü örnekleri 2003 yılında NATO'nun Irak'a müdahalesinde görülen kitle imha silahları konusundaki bu yeni kinayeleri Suriye'deki teröristlere, aşırıcılara ve silahlı muhaliflere yapılan, kimyasal silahlı kitlesel provokasyon düzenleme daveti olarak görüyoruz" ifadelerine yer verdi.

'BU SENARYO DAHA ÖNCE BİRÇOK ÜLKEDE UYGULAMAYA KOYULDU'

Washington'un bu davetin ardından Esad'a bir 'kaçınılmaz ceza' kesilmesini beklediğini vurgulayan bakanlık, bu senaryonun daha önce Irak, eski Yugoslavya, Libya ve farklı ülkelerde de uygulamaya koyulduğunun altını çizdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin yeni bir kimyasal saldırı düzenlemek için yaptığı hazırlıkları izlediklerini öne sürmüştü.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Suriye'deki meşru yönetime yönelik iddialarının ve tehditlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı.