Rusya'dan çok kritik açıklama

Rusya'dan çok kritik açıklama
Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un kaybetmesinin ardından bir açıklama yaptı.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Türkiye büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırının sebeplerinden birisinin Moskova ve İstanbul'u karşı karşıya getirmek olduğunu bildirdi.

Klintseviç şunları söyledi:

"O tetiği çekenlerin radikal islamistler olduğundan hiçbir şüphem yok. Ve IŞİD mi yoksa El Nusra mı olduğunun hiçbir önemi yok. Amaçlarının ülkemizden Suriye için intikam almak olduğu ortada. Aynı zamanda Rusya ve Türkiye'yi karşı karşıya getirme çabasıdır."

"Güvenliği sağlayamayan Türk tarafına sorularımız var"Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberine göre saldırıyı kabus olarak adlandıran ve yeni dünya tarihinde yeri olmadığını belirten senatör, bu denli üst düzey diplomatın güvenliğini sağlayamayan Türk tarafına soruların olduğunun altını çizdi. Klintseviç,

"Bu saldırı birçok terör saldırılarının ardından gerçekleşti. Türkiye'nin ilgili servislerinin güvenlik önlemlerini almaları gerekiyordu" dedi.