Tasfiye kararı aldılar | Rusya'dan flaş İsrail kararı

Tasfiye kararı aldılar | Rusya'dan flaş İsrail kararı
Rusya Adalet Bakanlığı, İsrail Yahudi Ajansının Rusya’daki temsilciliğini tasfiye etme talebinde bulundu. Konuyla ilgili ön inceleme duruşmasının 28 Temmuz’da yapılması bekleniyor.

Rusya Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Ria-Novosti haber ajansına, 30 Mayıs ile 27 Haziran tarihleri arasında kâr amacı gütmeyen kuruluşlara “belge kontrolleri” gerçekleştirdiğini açıkladı. Ancak kontrollerin sonucu hakkında bilgi vermedi.

Bu kuruluşların arasında İsrail’in menfaatleri için çalışan ve işgal rejiminin kuruluşunda önemli bir rol oynayan İsrail Yahudi Ajansının da olduğu öğrenildi. Ajansın, Rus vatandaşlara ait bilgileri yasa dışı yollarla topladığı ortaya çıktı. Bunun üzerine Rusya Adalet Bakanlığı, ajans hakkında şikâyette bulundu.

İSRAİL’DEN TEHDİTLİ TEPKİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İsrail Yahudi Ajansının Rusya temsilciliğinin kapatılmasıyla ilgili talebin, Rus mevzuatıyla ilgili olduğunu söyledi. Rusya’nın bu adımı üzerine, Siyonistler adeta kudurdu. İsrail rejiminde Rusya’nın kararına ilişkin ilk tepki İsrail Başbakanı Yair Lapid’ten geldi. Lapid, Rusya’yı tehdit ederek, “Rusya’nın Yahudi Ajansını kapatması ilişkileri etkiler” dedi.

SİYONİSTLER KUDURDU

Rusya Adalet Bakanlığının talebi üzerine İsrail Yahudi Ajansının geleceği 28 Temmuz’da yapılacak ön inceleme duruşmasında ele alınacakken, Lapid hükümeti bir hukuk ekibini Moskova’ya göndermeye hazırlanıyor. Lapid, ajansın kapatılmasını önlemek için ellerinden gelen her şeyi yapacakları sözünü verirken, hukukçulardan oluşan bir heyet Moskova’ya uçmak için hazırlıklara başladı.

Moskova, ajansın Rus vatandaşlarına ait bilgileri yasa dışı yollarla topladığını, kapatma talebinin Rus mevzuatının gerekliliği olduğunu vurguluyor.

İlgili Haberler