Rusya'dan IŞİD açıklaması

Rusya'dan IŞİD açıklaması
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksander Lavrentyev, "IŞİD'e karşı verilen savaşın önümüzdeki aylarda son bulacağı” inancını dile getirdi.

Suriye ile ilgili Astana sürecinde Rus heyetine başkanlık da eden Aleksander Lavrentyev, Suriye ordusunun ilerlemesine vurgu yaptığı açıklamalarında, ülkesinin Suriye krizine barışçıl bir çözüm aradığını, muhalefetin sağduyu ile hareket edeceği ve barışçıl çözüm için Suriye hükümeti ile ortak zemini arayacağını umduklarını söyledi.

Sputnik İngilizce'ye göre, Rus Özel Temsilcisi Astana-6 görüşmelerini değerlendirirken de Suriye’deki ateşkes garantörleri olan Rusya, İran ve Türkiye’nin “ülkede oluşturulan çatışmasızlık bölgelerindeki askeri devriyelere başka ülkelerin katılmasını değerlendirmeye hazır olduklarını” ifade etti.

Astana görüşmeleri taraflarının başta İdlib olmak üzere Suriye’de dört çatışmasızlık bölgesinin tesis edilmesine ilişkin anlaşmayı tamamlamaya “yakın” olduklarını belirten Temsilci, “Astana süreci, Rusya, Türkiye ve İran olan üç garantör devletinin çalışmalarını temel alıyor” dedi.

Lavrentyev, "Çatışmasızlık bölgeleri"ndeki gözlemci görevi için başka ülkelerin adaylıklarını değerlendirmenin mümkün olacağını belirtirken de  olası adaylıklarını sunabilecek ülkelerin arasında “Çin, BAE, Mısır ve Lübnan”ı saydı.

İlgili Haberler