Rusya'dan kritik S-400 açıklaması

Rusya'dan kritik S-400 açıklaması
Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatı için Türkiye'ye kredi verilmesinin bugün itibariyle gündemde olmadığını söyledi.

Sputnik’in haberine göre, Manturov, Türkiye'ye S-400 füze sistemlerinin sevkiyatı için kredi verilmesi konusunda bir karar alınıp alınmadığı yönündeki soruya "Bugün itibarıyla kredi konusu gündemde değil" yanıtını verdi. Haberde şöyle denildi:

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, dün yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatını öngören sözleşme üzerinde mutabakat sağladığını ancak kredi tutarı konusunda henüz bir anlaşma olmadığını belirtmişti.”

Habere göre, Rus devlet savunma şirketi Rostec Başkanı Sergey Çemezov’un da Rusya ve Türkiye'nin, S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik tüm teknik konularda anlaştığını, Moskova'nın, satın alma işlemi için Ankara'ya kredi verme olasılığını düşündüğünü ifade etmişti.

Sputnik, Moskova ile Ankara arasında S-400 savunma sistemlerinin sevkiyatına yönelik görüşmelerin, 2016 yılından bu yana devam ettiğine dikkat çekti. 

İlgili Haberler