Rusya'dan Trump'ın Twitter kullanımına eleştiri!

Rusya'dan Trump'ın Twitter kullanımına eleştiri!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'ı aktif olarak kullanması, siyasi krizleri, ülke ilişkilerini yaptığı paylaşımlarla duyurması ve siyasi isimlere taktığı isimler her zaman eleştiri kaynağı oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'ı aktif olarak kullanıp, siyasi krizlere yönelik dünyayı sarsan paylaşımlarda bulunuyor.

Suriye'nin Duma kentinde yaşandığı iddia edilen kimyasal saldırıyla ilgili Beşar Esad'ı "hayvan" olarak tanımlamış ve saldırının sorumlularının "ağır bir bedel ödeyeceğini" belirtmiş, ardından " Rusya, Suriye'ye atılacak her füzeyi vuracağını söylemiş. O zaman hazır ol Rusya çünkü füzeler geliyor, hem de iyi, yeni ve akıllısından..." mesajıyla savaş sinyalleri vermişti.

Trump'ın bu paylaşımı, Rusya ile ilişkilerinde gerilime neden oldu. Rusya, Trump'ın bu açıklamalarına aynı biçimde karşılık vermese de, ilk eleştiri Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan geldi. "Biz Twitter diplomasinin katılımcısı değiliz. Ciddi yaklaşımların destekçileriyiz. Daha önce de olduğu gibi, kırılgan olan bir duruma zarar verebilecek adımlar atmamanın önemli olduğuna inanmaya devam ediyoruz." yanıtını verdi.

Dün ise "Hiçbir zaman Suriye'ye ne zaman bir saldırı düzenleneceğini dile getirmedim. Çok yakında olabilir veya o kadar da yakın olmayabilir! Ne olursa olsun, ABD, benim yönetimimde, bölgeyi DEAŞ'tan temizleme konusunda harika iş çıkardı. Hani, Amerika'nın teşekkürü nerede?" yorumunu yapan Trump'a, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Uluslararası ilişkiler, sabah uyanıp tweet atan birinin moduna bağlı olmamalı" açıklamasında bulundu. 

İlgili Haberler