Flaş... Flaş... Rusya'dan Türkiye operasyon resti

Flaş... Flaş... Rusya'dan Türkiye operasyon resti
Türkiye’nin Suriye’de yapmayı planladığı yeni sınır ötesi operasyon öncesi Suriye’nin en yakın müttefiki Rusya’dan “Suriye'de askeri bir gerilim kesinlikle kabul edilemez” açıklaması geldi.

Suriye''de yeni bir askeri harekâtın "kabul edilemez" olduğunu belirten Lavrov, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad''la Moskova''daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Sputnik''in aktardığına göre Lavrov, "Önemli olan, yeni askeri faaliyetlere izin verilmemesi, daha önce Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bulunan siyasi ilkeler temelinde diplomatik kanallar üzerinden anlaşma sağlanması." ifadelerini kullandı.

Lavrov ayrıca, “Rusya, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normale dönmesi için yıllardır çalışma yürütüyor.” şeklinde konuştu.

ABD DE “ENDİŞELİYİZ” DEMİŞTİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price da dün Washington’ın Türkiye-Suriye sınırında yaşanan gerilimden büyük endişe duyduğunu belirtmişti. Price, “ABD, Suriye’nin kuzeyindeki son saldırılarla ilgili büyük endişe duyuyor ve tüm tarafları ateşkes hatlarını korumaya çağırıyor.” demişti.

 

İlgili Haberler