Rusya'ya elenen İspanya, Dünya Kupası'na veda etti

Rusya'ya elenen İspanya, Dünya Kupası'na veda etti
2018 Dünya Kupası maçında ev sahibi Rusya, İspanya'yı normal süresi 1-1 berabere biten maçta penaltı atışları sonrasında 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Dünya Kupası son 16 turu eşleşmesinde İspanya ile Rusya, Moskova'da karşı karşıya geldi. Rusya, normal süresi 1-1 biten ve penaltılara giden maçta İspanya'yı mağlup edip çeyrek finale yükseldi.

Maça hızlı başlayan İspanya, 12. dakikada golü buldu. Jordi Alba'nın kullandığı serbest vuruşta Sergio Ramos ve Sergey Ignashevich beraber yükseldi. Ignashevich, topu kendi ağlarına gönderdi ve İspanya bu golle 1-0 öne geçti. Rusya'nın pozisyon bulamadığı dakikalarda ise yardımına penaltı kararı koştu. Gerard Pique'nin ceza sahası içinde elle oynamasının ardından Artem Dzyuba, 41. dakikada penaltıdan skoru eşitledi.

İKİNCİ YARI ZEVKSİZ OYUN

İkinci yarıda ise Moskova'da tam anlamıyla bir yan pas oyunu oldu. İspanya, ikinci 45 dakikanın neredeyse tamamını ya yana ya da geriye doğru paslarla geçirince zevksiz bir oyuna dönüştü. Maçın bazı bölümlerinde taraftarlar İspanya'nın oyununu ıslıkla protesto etti. İspanya, maç boyunca 1000'in üzerinde pas yaparak Dünya Kupası tarihine geçti.

Stadı dolduran 78 bin taraftar, bol pas ve pozisyonsuz bir futbol izlerken 90 dakika 1-1 eşitlikle sona erdi.

PENALTILARA RAZI İKİ TAKIM

Uzatma dakikalarında da senaryo değişmedi. Taraftarlar, 30 dakikalık uzatmada da sürekli pas futbolunu izlerken iki takım da penaltılara razı bir oyun ortaya koydu.

Penaltılara giden maçta Rusya, İspanya'yı 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükselen takım oldu.

Rusya, çeyrek finalde Hırvatistan / Danimarka eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.