‘Rüyada dolar görmek’ araması zirveye çıktı

‘Rüyada dolar görmek’ araması zirveye çıktı
Dolar kurundaki artış insanların rüyalarına girmeye başladı. Türkiye’de Google’dan yapılan ‘rüyada dolar görmek’ araması tarihinin zirvesine çıktı. Peki rüyada dolar görmek ne anlama gelir?

Döviz kurundaki artış, rüyalara da yansıdı. Türkiye'deki internet kullanıcılarının Google'da yaptığı ‘Rüyada dolar görmek' araması, tarihinin zirvesine çıktı. Bu ay başına göre ikiye katlanan 'Rüyada dolar görmek' arama terimine olan ilgi, temmuz ayı sonuna göre ise tam dört kat artmış durumda.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre, döviz piyasasındaki hareketlilik internet kullanıcılarının rüyalarına da etki etti. Google Arama Trendleri'nde (Google Trends) ‘Rüyada dolar görmek' araması, 2004'ten bu yana en popüler dönemini yaşıyor.

Google, kullanıcıların yaptığı aramalardaki terimlerin arama yoğunluğunu ve ilgisini Google Arama Trendleri servisi ile gösteriyor. Herkese açık olan sunulan bu servisteki rakamlar, 0 ile 100 arasında değerlendiriliyor.

100 değeri, arama teriminin en yüksek popülerliğe sahip olduğu dönemi temsil ederken; 50 değeri, terimin bunun yarısı kadar popüler olduğu anlamına geliyor. 0 değeri ise bu terim için yeterince veri olmadığı, diğer bir deyişle kullanıcıların bu terim ile arama pek yapmadığı anlamına geliyor.

14 YILDIR İLK KEZ 100'Ü GÖRDÜ

Gündemdeki gelişmelerin bir yansıması olan arama trendlerinde Türkiye'deki kullanıcıların yaptığı ‘Rüyada dolar görmek' aramalarına bakıldığında, dolar kurunun 7 TL'ye kadar zıpladığı son birkaç günde, söz konusu arama terimi ilk kez 100 değerini aldı.

Diğer bir deyişle Google'da 2004 Ocak'tan bu yana yapılan aramalarda, ‘Rüyada dolar görmek' terimi en yüksek popülerliğine 10 Ağustos'ta ulaştı.

EN ÇOK SİVASLILAR'IN RÜYASINA GİRDİ

Bu ay başına göre ikiye katlanan ‘Rüyada dolar görmek' arama terimine olan ilgi, temmuz ayı sonuna göre ise tam dört kat artmış durumda.

Google'ın Arama Trendleri'nde arama popülerliğinin yanı sıra şehirlere göre de söz konusu terime olan ilgiye yer veriliyor. Buna göre son 3 ay içerisinde ‘Rüyada dolar görmek' terimini en yoğun arayan şehir Sivas oldu.

Ekonomik ve siyasi gündemin hem internet arama terimlerine hem de kişilerin bilinçaltına yansıdığının bir göstergesi olan ‘Rüyada dolar görmek ne anlama gelir? sorusunun yanıtını merak edenler için ise rüya tabirleri değerlendirmelerine göre yanıt şu: Rüya sahibi maddi şeylere sahip olacak.

RÜYADA DOLAR GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Peki rüyalarımıza giren dolar neye yorulur? Rüyada dolar görmek ne anlama gelir? İşte rüyada görülen dolar'ın anlamı:

Rüyada dolar görmek, gerçekte de maddi değeri olan şeylere sahip olmaya işaret eder. Rüya sahibi geleceği için bir kenara üç beş kuruş atıyor ve yarınlarda başına gelebilecek olan iyi ve kötü günleri düşünüyor demektir. Bu kişinin idealist bir kişi olduğuna, azla ya da ucuz olanla yetinmeyeceğine, gözünün her zaman yükseklerde olduğuna yorulur. Ama gözü ne kadar yükseklerde olursa olsun, haram mala sahip olmayı ya da haram para yemeyi, aklının kıyısından köşesinden geçirmez. Bilakis haksızlıklara karşı susmayan ve adaletsizliğe her zaman itiraz eden kişi olduğu tasviri yapılır.

Rüyada dolar çalmak:

Bir kişinin mahremiyetine girmek anlamına gelir. Rüya sahibi hiçbir kasıt gözetmeksizin, yakından tanıdığı bir kişinin kendi içinde yaşadığı bazı şeylere şahit olacak ve onları öğrenecek demektir.

Rüyada dolar saymak:

Rüya sahibinin her işinin yolunda gideceğine, emeline ulaşması için önünde hiçbir engel olmadığına, kötü kimselerin yoluna çıkmayacağına ve zaferine engel olamayacağına tabir edilir.

Rüyada dolar aldığını görmek:

Rüyada dolar aldığını gören kişinin karamsarlığı ve bahtsızlığı son bulacak, rüya sahibi için kurtuluş denebilecek kadar güzel ve bereketli günler gelecektir. Aynı bereket rüya sahibinin kazancına da yansıyacaktır.

Rüyada dolar bozdurmak:

Rüya sahibinin yeni projeler almayı düşündüğü ve bunun için sermaye ayırdığını işaret eder. Rüyasında dolar bozdurduğunu gören kişi yakın zamanda hayırlı ve temiz olacak bir işe girmek için parasından verecektir.

Rüyada dolar toplamak:

Rüya sahibinin karşısına çıkacak ve kendisine bol kazanç getirecek olan fırsat kapılarına tabir edilir. Temiz ve hayırlı paradır. Eğer rüya sahibi rüyasında şaibe ile ya da kuşku içinde dolar topladığını görürse o halde günahkâr olarak kazanç elde edeceği şeklinde ifade edilir.