RÜZGARLI SOKAK

RÜZGARLI SOKAK
AKP’den okul müdürleriyle sandık toplantıları

AKP bir yıl içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda ciddi bir temizlik yaptı. Türkiye genelinde müdürü değişmeyen okul kalmadı. İşte, bu okul müdürlerinin değiştirilmesinin amacı yaklaşan seçimlerle birlikte ortaya çıktı.
Operasyonlarda AKP’ye yakınlığı ile tanınan Memur-Sen aktif görev aldı. AKP’liler şimdi yeni okul müdürleriyle toplantılara başladı. Türkiye’nin her yerinde il milli eğitim müdürlerinin birinci görevi, okul müdürleriyle parti yöneticilerini bir araya getirip seçim çalışmalarına son şeklini vermeleri. 
Bu çerçevede sadece Çankaya’dan bir örnek verelim: 
Önceki hafta Çankaya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ile Öveçler’deki Turizm Meslek Lisesi’nde 80 okul müdürü ve Çankaya AKP teşkilatı yöneticileri yemekli bir toplantıda bir araya geldiler. Yemeğe 80 okul müdürü katıldı. İlçede 240 okul müdürü var. Diğer müdürler de 80’erli gruplarla toplanacak. Toplantıda ilçe teşkilatındaki başkan yardımcıları ile okul müdürleri tanıştırıldı. Beraber yemek yendi. Yemek sırasında masaların her birine bir başkan yardımcısı oturup masasındaki okul müdürlerine seçimde neler yapacaklarını, hangi sandıklarda hangi öğretmenleri görevlendireceklerini tek tek anlattı. 
İddialara göre bu toplantılar Türkiye genelinde yapılıyor ve Eğitim Bir Sen’in ana görevi bu koordinasyonu sağlamak. 
Ayrıca okullarda yürütülen bir başka çalışma daha var. Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfı(İHH)  “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”  adıyla proje başlattı. Özellikle Afrika ve Irak ile Suriye’de yetim ve öksüz kalan çocuklara sahip çıkmak üzere uygulamaya konulan proje, okul müdür ve öğretmenlerinin kâbusu oldu. Müdürler MEB’den gelen baskı üzerine öğretmenleri projeye katılmak ve bağışta bulunmak için zorlamaya başladı. Haliyle itiraz eden öğretmen, kara listeye girerken, şimdiden sürgün beklemeye başladı.

AKP’nin böcekleri kayıp 
Kamuoyunda bilinen adıyla böcek, yani dinleme cihazı. AKP iktidarı ile birlikte böceklerle de tanıştık. Gün geldi bu böcekler muhalefeti, gün geldi askeri, gün geldi subayı, gün geldi iktidarı ısırdı. Normal böcek ısırması, birkaç dakikada geçse de dinleme cihazları çok sayıda insanın hayatını kararttı. Askeri, polisi, akademisyeni, gazeteciyi cezaevine gönderdi. 
Gelin görün ki bu böcekleri ithal etmek işinin de AKP’li bir üst düzey bürokratın oğlunun şirketinde olduğu kulislerde konuşulmaya başladı. Yazılım şirketi sahibi maharetli oğul, başta MİT ve Emniyet İstihbarat’ın da aralarında olduğu bazı kurumlara ihtiyaç üzerine  “böcek”  ithal etmeye başladı. Ancak, iş burada kalmadı. Bu kurumlar için ithal edilen bazı böcekler sırra kadem bastı. O böceklerin bir gün gelip de kendilerini ısıracağından korkan iktidar sahipleri dinlemeye karşı tedbirleri sıklaştırdı, hatta bu işi paranoyaya vardırdı.

Meclis’te “çiçek sulama” muhabbeti
Siyasi literatüre  “çiçek sulama”  deyimini kazandıran isim CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç oldu. 
İşte o  “çiçek sulama”  muhabbeti gergin, kavgalı ve tekme tokatlı oturumları ile gündeme gelen TBMM Genel Kurulu’nda yeniden dillendirildi. TBMM Başkanvekili Meral Akşener, geçen hafta İç Güvenlik Paketi görüşmelerini yönetti.
Perşembe günkü oturumda Akşener, vatandaşlardan gelen uyarıyı vekillerle paylaştı. Kürsüye konuşmacı olarak çıkanlar için konulan sudan, ya bir ya iki yudum içiliyordu. Konuşmacı değiştiğinde o su alınıp yerine yenisi konuyordu. Meclis TV’yi izleyen bazı vatandaşlar su israfına tepki göstererek durumu Akşener’e iletti. Akşener, su israfına şu sözlerle dikkat çekti:
 “Bir şey söyleyeceğim grup başkan vekillerine, beni birden fazla kişi aradı. Burada su bardakları var ya ‘Azıcık içiyoruz, kalıyor, dökülüyor’ diye. Suyla ilgili, buna yönelik, ‘artık hayvanlara mı verilir, çiçekler mi sulanır, ne yapılır ne edilir, dökülmesin, yani kalan şey, bir yerde biriktirilsin, yazıktır, günahtır’ diye arayanlar var. Nasıl bir şey yapılır onu bilmiyorum, paylaşmak istedim.” 
Akşener’in  “çiçek mi sulanır”  sözlerinin ardından bazı vekillerden anlamlı kahkahalar yükselirken CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, su israfına kendince çözüm önerdi. Kürsüye litrelik su şişelerinin konulmasını isteyen Öner,  “Tek kişilik ped bardak konabilir”  derken, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de  “Tümünü içmek lazım” diye konuştu.