"S-400 bahane hedef elektronik harp alanı"

"S-400 bahane hedef elektronik harp alanı"
ABD'nin S-400'lere olan tepkisi hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan Karakuş, "Eğer S- 400 savunma füzelerini alır Konya'da elektronik harp sahasına yerleştirirsek NATO içinde dünyanın en iyi sahası bizde olacaktır. Esas dertleri bu" dedi.

ABD, başta olmak üzere NATO ülkeleri ve İsrail'in sürekli olarak Türkiye'nin Rusya'dan S- 400 füzelerini almasına yönelik tepkilerinin nedeni ortaya çıktı.

Türkiye'nin elektronik harp sahası bakımından en güçlü ülkelerden biri olduğunu ifade eden Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Başkanı Erdoğan Karakuş, "Eğer S- 400 savunma füzelerini alır Konya'da elektronik harp sahasına yerleştirirsek NATO içinde dünyanın en iyi elektronik harp sahası bizde olacaktır. Ben İsrail'deki ve ABD'deki elektronik harp sahalarını da biliyorum. Bizimkinden geri kalır. Esas dertleri bu" dedi.

( ' ) Konya'da da SA 1-2-3-4 füzeleri var. S- 400 hava savunma füzeleri de koyunca dünyanın en iyi elektronik harp sahası olacak, bunu hazmedemiyorlar.

Türkiye'deki elektronik harp sahasının çok önemli olduğunu ifade eden Erdoğan Karakuş, şöyle devam etti: "Dünyada 3 yer elektronik harp sistemi açısından önemli. Bu merkezlerden birisi Konya. Diğeri ABD'de. Bir diğeri de İsrail'de. Bu ülke ile o zaman antlaşmaları imzalayanlardan biri benim. O zaman bizim Bosna- Hersek'te uçan uçaklarımıza elektronik harp sistemi taktırdık. Bunu eğitim yaptırmak için yaptık. İsrail o zaman elektronik harp sahasına çok sayıda füze taşıdı. Ne kadar radar varsa helikopter ile Mısır ve Suriye'den getirdiler. NATO'nun silahları da var, Rusların silahları da var, bu sahada. Şimdi biz Konya'ya S- 400 füze sistemini yerleştirirsek, onların sahasından daha ileride bir elektronik harp sahası olacak. Bunun çekememezliği var. Dünyada, ABD, Türkiye ve İsrail'deki elektronik harp sahaları yarışıyor. Konya'da da var SA 1-2-3-4 füzeleri. SSCB çökünce biz de bunları Ukrayna ve Gürcistan'dan almıştık. S- 400 hava savunma füzeleri de koyduğumuz andan itibaren dünyanın en iyi elektronik harp sahası olacak, bunu hazmedemiyorlar."

İsrail'in hava gücüne denk bir ülke Orta Doğu'da kalmadığını ifade eden Erdoğan Karakuş, Irak ve Suriye'den sonra bu ülkeden kimsenin korkusu kalmadığını belirtti. İran'ın da hava gücü olmadığını kaydeden Karakuş, "İran hala 1979'dan önce ABD'den almış olduğu F- 4 uçaklarıyla hava gücünü oluşturuyor. Onlar da devrini tamamladı. 1979 yılından önce aldığı F- 4 uçaklarıyla kendisini savunamaz, İsrail bunu biliyor. Türkiye'deki F-4'ler modernize edildi, atış sistemleri modernize edildi. İran'da bu da yok. O nedenle hava gücü açısından güçlü değil, Rus uçakları ile de fazla savunamazlar" diye konuştu.