Saadet Partisi'nden TEOG eleştirisi

Saadet Partisi'nden TEOG eleştirisi
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, TEOG’un kaldırılmasıyla ilgili, “Tek akıl, tek karar. İşte biz başkanlık sisteminine bu yüzden karşı çıktık" dedi.

TEOG’un kaldırılması üzerinden hükümetin eğitim politikasını eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “15 yıldır ülkeyi aynı iktidar, aynı anlayış yönetiyor ama 15 yılda eğitimde 5 kere sistem, 6 kere bakan değişti. Değişen bakanların hepsi de bir önceki sistemi eleştirip, yeni bir sistem getireceğini söyleyerek göreve başladı. Sonuç? Hepsi hüsran. Hepsi hayal kırıklığı” dedi.

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÇOK YANILAN İKTİDARI”

“Türkiye’de son 15 yılda o kadar çok sistem değişti ki neredeyse hiçbir öğrenci okuluna başladığı sistemle bitirememiş” diyen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Maalesef Cumhuriyet tarihinin en çok yanılan iktidarıyla karşı karşıyayız. İstisnasız, hemen her konuda ‘yanılmışız’ dediler. Reform diye getirdikleri her sistem bir öncekini mumla arattı. Üstelik önce kendileri yapıyorlar, sonra yine kendileri şikayet ediyorlar. En son ‘TEOG’da yanılmışız’ dediler. Sayın Cumhurbaşkanı, sanki başkası getirmiş gibi, ‘böyle şey mi olur’ dedi ve TEOG’un kaldırılacağını açıkladı. Ama Başbakanın, Milli Eğitim Bakanının, müsteşarın, Talim Terbiye’nin, TBMM’nin haberi yok. Öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin haberi yok.

Bunun alt yapısını hazırladınız mı? Uzmanların görüşünü aldınız mı? Hangi sistem ne getirdi, ne götürdü, ölçüp tarttınız mı? Yok, tek akıl, tek karar. İşte biz başkanlık sisteminin muhtevasına tam da bu yüzden karşı çıktık. 17 milyon öğrencinin, 80 milyonluk ülkenin kaderi tek bir kişinin inisiyatifine bırakılamaz.

“DEĞİŞMESİ GEREKEN BU ANLAYIŞIN BİZZAT KENDİSİ”

Biz TEOG’un kaldırılmasına itiraz etmiyoruz ama kaldırılış biçimine karşıyız. Eğitim ciddi iştir. Televizyon programında değil, hükümet programında açıklanır. Sanki rüyada görmüş gibi, akşam başka bir sistemle uyuyup, sabah bambaşka bir sistemle uyanılmaz. Bu yüzden biz diyoruz ki, değişmesi gereken artık sınav sistemi değil bu anlayışın bizzat kendisidir.”

İlgili Haberler