Saadettin Tantan'dan terör açıklaması!

Saadettin Tantan'dan terör açıklaması!
Yurt Partisi Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Türkiye’de terör olayları nedeniyle güven ortamının ortadan kalktığını, bunun bir an önce sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Terör örgütü PKK ile kapsamlı bir şekilde mücadele edilmediğini ifade eden Tantan, örgütün, yaptığı eylemlerle ülkeyi teröre mahkûm etmek istediğini söyledi. Tantan şunları kaydetti: “Örgütü kullanan dış güçler Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Bütün terör örgütleriyle topyekûn mücadele edilmesi gerekir. Hükümet kanadı FETÖ, PKK ve IŞİD gibi örgütlerin birlikte hareket ettiğini ifade ediyor. Ancak bunların hangisiyle tam anlamıyla mücadele ediliyor?Eli kanlı örgüt PKK ile mücadele edilmesi gerekir. İktidarıyla muhalefetiyle kararlılık ortaya konulmalı. Son dönemde yaşananlar siyasi iradenin artık güvenirliliğini kaybetmesinden dolayıdır. Devletin kurumlarında güvensizlik ortamı hâkim. Terör örgütlerinin istediği ortamlar bunlardır zaten. Millet bu duruma el koymalı.” Terör örgütü PKK’nın Karadeniz’de daha önce de yapılanmaya çalıştığını aktaran Tantan, son günlerde özellikle bu bölgenin kırsalında yaptığı eylemlerle “ülkenin her yerinde eylem yapabilirim” mesajı vermeye çalıştığını bildirdi.

Karadeniz’de imkânsız

Tantan sözlerini şöyle tamamladı: “Maalesef her yeni güne bölücü örgütün bir eylemiyle uyanıyoruz. Bunun önüne geçilmesi ve kararlılıkla mücadele edilmesi gerekiyor. Yaşanan olaylar nedeniyle ülkede güvensizlik ortamı hâkim kılınıyor. Hükümet terörle mücadelede konusunda ortaya irade koymalıdır. Hain örgüt daha önce de Karadeniz’de yapılanmaya çalışıyordu. Bu durum yeni değil. O bölgede de eylem yaparak psikolojik olarak mesaj vermeye ve ülkeye korku salmaya çalışıyor. Asıl amacı herkesin bildiği gibi ülkeyi esir almak. Ama oradaki asıl husus, bölge halkının operasyonlara katılarak güvenlik birimlerine destek vermesidir. Bu çok önemli. Örgütün Karadeniz’de taban ve imkân bulması mümkün değil. Fakat bu tip tuzak tarzı eylemler yapmaya devam edebilir.”