Sabancı: Sanayide reform kaçınılmaz

Sabancı: Sanayide reform kaçınılmaz
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin geçen sene yüzde 3-4 bandında büyüdüğünü vurgularken, “Bu şu an iyi, ancak gelecekte yeterli olmayacaktır.

Hedefimiz makro istikrarı bozmadan yüzde 5-6 büyümeyi başarmak olmalıdır” dedi. Güler Sabancı, 25. Brisa Sürdürülebilir Değişim Konferansı’nda büyüme rakamlarına ve hedeflerine değindi. Sabancı, yüzde 5-6 büyüme için ekonomi ve sanayi politikalarında uzun vadeli, kapsamlı, gerçekçi reformlar yapılması gerektiğini dile getirdi. “Türkiye bu yeni teknoloji devrine sanayii ile entegre olmayı başarabilirse; işte o zaman, istediğimiz büyüme dönemine girebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Yeni sanayi politikası
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye ekonomisiyle ilgili uzun vadeli bakış açısı olduğunu anlatan Güler Sabancı, şunları kaydetti: 
 “Hükümet programında 2015- 2018 dönemine yönelik sanayi stratejisi çalışmasının öngörülmesi bizi çok memnun etti. Sermaye ve finansman alt yapımızı daha uzun vadeli düşünmeye yönlendiren, iş gücü ve vergi politikalarını atılım yapmamızı sağlayacak şekilde düzenleyen yeni bir sanayi politikasını içeren çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” 
Sürdürülebilir Değişim Konferansı’nda Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman da inovasyonun önemini belirtti ve “Bizler bu kavramı şirketimizin DNA’sına nasıl sokabiliriz diyerek şirket içinden fikirler topladık. Daha sonra bu fikirleri ticari olarak kullanarak çok önemli işler çıkarttık.” dedi.