Sabiha Gökçen’de bitmeyen skandal. Şimdi de çatlaklar oluştu

Sabiha Gökçen’de bitmeyen skandal. Şimdi de çatlaklar oluştu
Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 7 yıl önce ihalesi yapılan ve ne zaman hizmete alınacağı merakla beklenen ikinci pistin tünelinde zemin çatlağı oluştu. Diğer tünelde yanlış dolgu çalışmasından dolayı üst üste iki çatlak yaşanmıştı. Söz konusu çatlak sonrası pistin açılma sürecinin bir kez daha ileri tarihe ertelenmesi olasılığı belirdi.

AirportHaber’de yer alan habere göre, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yılan hikayesine dönen ikinci pistiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Yaklaşık 7 yıl önce ihalesi yapılan ve ne zaman hizmete alınacağı merakla beklenen ikinci pistin tünelinde yeni bir çatlak oluştu. Diğer tünelde yanlış dolgu çalışmasından dolayı üst üste iki çatlak yaşandıktan sonra bu defa ikinci tünelde, zemin kaymasından dolayı ilk çatlak oluştu.

Yüklenici firmanın gerekli zemin etütlerini yapmadığı, yeterli düzeyde fore kazık çakılmadığı ve bu yüzden zeminde yaşanan kayma nedeniyle tünelde çatlak oluştuğu iddia edildi. Söz konusu çatlak sonrası pistin açılma sürecinin bir kez daha ileri tarihe ertelenmesi olasılığı belirdi.

BİLİRKİŞİ HEYETİ NEDENİ BELİRLEYECEK
Tüneldeki çatlak sonrası Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilirkişi heyetleri inceleme için görevlendirildi. Zeminin kötü olmasından kaynaklanan kaymadan dolayı tünelde çatlak oluştuğu ileri sürülürken her iki üniversitenin hazırlayacağı raporlar tüneldeki çatlamanın nedenini ortaya koyacak.

PİSTİN KADERİ RAKİPLERİN ELİNDE
AirportHaber yazarlarından Murat Herdem de daha önce konuyu iki kez gündeme getirmişti. Son olarak “SAW ikinci pistinde ikinci çatlak” başlıklı bir yazı kaleme alan Herdem, “Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kaderi biraz da rakibi olarak görebileceğimiz İstanbul Havalimanı'nın iki işletmecisinin elinde imiş” ifadelerini kullanmıştı.

“Geçen süreçte Sabiha Gökçen Havalimanı pisti konusunda bir başka önemli detay da gün yüzüne çıktı” diyen Herdem şöyle devam etmişti: “İstanbul Havalimanı işletmeci ortaklarından Cengiz İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın, Sabiha Gökçen Havalimanı pist işini alan Makyol İnşaat ile birlikte alt yüklenici Aka İnşaat şirketine ortak oldukları belgelendi. Yani Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kaderi biraz da rakibi olarak görebileceğimiz İstanbul Havalimanı'nın iki işletmecisinin elinde imiş...”

“KİMLER SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI KADERİYLE OYNUYOR”
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık paylaşımında, “Skandal... Skandal Sabiha Gökçen Havalimanı için yapılan ikinci pist tünellerinin ikincisinde de çatlak oluştu. Dolgu çatlağı değil zemin kayması olduğu anlaşıldı. Soru şu? Zemine fore kazık çakılmadı mı, zemin etüdü yapılmadı mı? Kimler Sabiha Gökçen Havalimanı kaderiyle oynuyor” notunu düştü.