SADAT tepki gelince Atatürk'lü 19 Mayıs mesajı yayınladı

SADAT tepki gelince Atatürk'lü 19 Mayıs mesajı yayınladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ani bir kararla SADAT’a gitmesiyle Türkiye gündemine oturan SADAT'ın paylaştığı 19 Mayıs kutlamasında Atatürk yok sayıldı. Gelen tepkilerin ardından paylaşımı silen SADAT yeni paylaşıma Atatürk’ün adını da ekledi.

SADAT 19 Mayıs paylaşımında yok saydığı Atatürk’ü tepkilerin ardından hatırladı 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “SADAT bir de ideolojik zırh tanımlamış kendisine. Bir devlet kuracak, o devletin içinde Türkiye’de olacak devletin adı ASRİKA devleti. ASRİKA Devleti başkan tarafından yönetilecek, İstanbul başkenti olacak resmi dili de Arapça olacak. ” demişti  

ATATÜRK''Ü YOK SAYDILAR

Tepkilerin odağındaki SADAT kendisine ait sosyal medya hesabından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bir paylaşım yaptı. Adeta korku filmi müziği eşliğinde paylaşılan kutlama videosunda ise Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yok sayıldı.

SİLİP YENİDEN PAYLAŞTILAR

SADAT’ın Atatürk’ü yok saydığı 19 Mayıs paylaşımı gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından kaldırıldı ve içinde Atatürk''ün adı geçirilerek yeniden paylaşıldı. Yeni paylaşımda “19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkarak işgal altındaki ülkeyi kurtarmak için milli mücadeleyi başlatan Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anar, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik ederiz” ifadeleri kullanıldı.


 

İlgili Haberler