SADAT'ın kurucusu Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı oldu

SADAT'ın kurucusu Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'yi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından uluslararası savunma şirketi SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’yiCumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirdi. Tanrıverdi, Erdoğan’ın 27’incibaşdanışmanı oldu. 1944 yılında doğan Tanrıverdi, Kara Kuvvetleri Sağlık Daire Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 30 Ağustos 1996 yılında kadrosuzluktan emekliye sevk edildi. 1964 yılında Kara Harp Okulu’na giren Tanrıverdi, 1976-1978 yıllarında Kara Harp Akademisi’nde öğrenim görerek 1978 yılında kurmay subay statüsünü kazandı.Tanrıverdi, 30 Ağustos 1992 tarihinde ise tuğgeneralliğe yükseltildi.Tanrıverdi, emekliye ayrıldıktan sonra, 2004-2009 yılları arasında Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) Genel Başkanlığı yaptı.

2012’DE SADAT’I KURDU

Tanrıverdi, 2012’de Müslüman ülke silahlı kuvvetlerinin organizasyonu ve stratejik kullanımına danışmanlık, son kullanıcıdan eğitici seviyesi kadar özel konularda eğitim, harp, silah ve araçlarının temini ve onarımı hizmetlerinde görev yapmak üzere SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık AŞ’yi kurdu. Tanrıverdi, 28 Şubat 2012 tarihinde İslam birliği temelinin atılması için uygun koşulları oluşturma hizmetleri için Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneğini (ASSAM) 24 Mayıs 2013 tarihinde; SADAT bünyesinde hizmet verecek emekli askeri personelin kondisyonlarını muhafaza etme ve geliştirme hizmetlerinin yürütülmesi için Yunus Uluslararası Doğa Sporları Derneği ve Deniz Sporları Kulübünü (YUSDER) kurdu. Evli ve iki çocuk babası olan Tanrıverdi, Fransızca biliyor.