Suriye’de teröristler sınırımızda üslendiler

Suriye’de teröristler sınırımızda üslendiler
ABD ve koalisyona ait jetlerin Halep bölgesindeki IŞİD mevzilerini bombalaması üzerine militanlar, Kilis’in karşısındaki doğalgaz tesisine sığındı

Suriye’de iç savaşın ve kaosun tüm şiddetiyle sürdüğü, Halep kentinin Bab bölgesinde kontrolü elinde bulunduran IŞİD militanlarının Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki mevzileri son günlerde ABD ve koalisyon güçlerinin savaş uçakları tarafından bombalanmaya başladı. Artan hava saldırılarının ardından bulundukları bölgelerden çekilen IŞİD militanları, daha güvenli gördükleri için Türkiye sınırına yöneldi. Bab bölgesinden ayrılan çok sayıda IŞİD militanı ise Kilis sınırına çok yakın bir noktadaki doğalgaz tesisine yerleşti. Tesisi kendilerine üs yapan IŞİD militanları, olası saldırılara karşı da çevresinde mevziler kazdı. Bu gelişmenin ardından Türkiye sınırında da hareketlilik başladı. Sınırdaki önlemlerini artıran güvenlik güçleri, ek tedbir olarak IŞİD militanlarının bulunduğu tesisin yakınındaki noktalara hendek kazmaya başladı. Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan ekipler, iş makineleri ile sınır hattına 3 metre genişliğinde ve 2-2.5 metre derinliğinde hendekler kazarak bölgede güvenlik önlemlerini artırdı. Bazı noktalarda IŞİD ile muhalif gruplar arasında çatışma yaşanıyor.

Köle pazarı

IŞİD’in işgal ettiği yerlerde yakaladığı Hıristiyan ve Yezidi kadınları köle pazarlarında sattığı iddiaları ilk kez resmen belgelendi. Irak’ta öldürülen IŞİD’in “emir” statüsü verdiği üst düzey bir yöneticisinin üzerinden çıkan ve örgütün mührünün bulunduğu belgede, IŞİD tarafından bir pazar kurulduğu, burada Hıristiyan ve Yezidi kadınların satıldığının yazıldığı belirtildi. Üzerinde hicri takvime göre 14 Zilhicce 1435 (16 Ekim 2014) tarihi bulunan belgede pazarda her yaştan kadının olduğu, yaşı büyük kadınların ucuz, yaşı küçüklerin ise daha pahalı fiyata satıldığı belirtildi. Listede, 1-9 yaş aralığında bulunan kızların 200 bin dinara (370 TL) satılacağı talimatı veriliyor.