Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Sadece okuyucularının satın alabildiği gazete...

Türkiye'de değil, dünyanın en ücra köşesinde yayınlanmakta olan olan da dahil, "Sadece okuyucularının satın alabileceği gazete" sloganı yalnız Yeniçağ'a yakışır... Kurulduğu günden bu yana takip ettiği yayın çizgisi ile bunu hak ettiği gibi, sahibinden, yazarına, yazı işleri kadrosundan, habercisine, muhabirine, teknik ekibinden, matbaa personeline, çaycısına ve en önemlisi her sabah bayiden heyecan ile gazetesini alan okuyucusuna kadar, kelimenin tam anlamı ile "Yeniçağ Ailesi" tüm iltifatları sonuna kadar hak etmiştir.

Değerli okuyucularımız;

Ülkemizin son 15 yıldır yaşadığı kaos malumunuz. "Bütün renkler kirlendi, birinciliği beyaza verdiler" sözü ne yazık ki basınımız için de geçerli. Sırtını iktidara, cemaatlere, holdinglere dayamayan gazetelerin yaşaması bugünkü koşullarda imkânsız. Bir zamanlar bir milyon satıldığı iddia edilen gazetelerin bugün esamisi okunmuyor. Tamamen devlet imkânları, ilan ve reklamları ile yayın yapanlar, iktidar propagandası için bedava dağıtılan yayınlar, gazetecilik mesleğinde yeni kadroların yetişmesini engellediği gibi, gerçekte toplumu bilgilendirmek olan kamu görevinin yapılamaz hale dönüşüne de sebep oluyor. Gelecek nesiller yerine sürekli gelecek seçimleri düşünen zihniyet, sistem mühendislerinin kurguladığı "algı operasyonları" ile "üst ya da vasat akıl"ın emirlerini yerine getirerek; 94 yıllık Cumhuriyet değerlerini yok etmeyi amaçlıyor. Bu topraklarda, Anadolu coğrafyasında yaşamanın bedeli ağırdır. Binlerce yıldır kök saldığımız Türk topraklarını bölüp, adı federasyon ya da özerk bölgeler ile insanlarımızı ötekileştirmeyi amaçlayan emperyalistlerin karşısında kurulduğu 2002 yılından bu yana "Millî Direnişin Son Kalesi" olarak dikilen Yeniçağ artık çok daha önemli mevzi haline gelmiştir. Yeniçağ'ın güçlenip daha da büyümesi Kuva-i Milliye hareketinin bütün yurda yayılarak, istiklal ve istikbal mücadelesinde her an teyakkuzda olma anlamı taşımaktadır. Yeniçağ, Türk okuru için göklerimizde uçan "millî uçak", denizlerdeki "millî gemi", arazide "millî tüfek" anlamını taşımaktadır. Bütün bunlara sahip çıkmak her vatansever yurttaşımızın vazifesidir.

Değerli okuyucularımız;

Evet, Yeniçağ bir cemaat, parti, holding vs. gazetesi değildir. Bu gazete sabah ev ve iş yerlerine kandırılmış müritler tarafından dağıtılmaz. Yeniçağ gazetesi diğer yayın organları gibi satış noktalarına şirket tarafından ulaşır. Bundan sonrası vefakar okuyucusuna aittir. Her okuyucusu doğal abonedir. Evine, iş yerine en yakın bayiden ısrarla gazetesini ister okuyucu. Dahası, çeşitli sebeplerle gelemediği zaman gazetesinin iade edilmeyerek birkaç gün bekletilmesini talep eder. Okuyucu ile bayi arasında mahalle bakkalı misali bir hukuk, dostluk köprüsü oluşur. Okuyucu için gazetesi ekmek ve su gibidir. Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinde öyle okuyucular biliyoruz ki, akşam üstü bayide bir iki gazete arttığında iade ettirmeyerek parasını ödeyip, kahvelere, köylere ücretsiz gönderirler. Öyle okuyucularımız vardır ki metroda, vapurda, belediye otobüsünde gazetesini bırakıp bir başkasının okumasına vesile olur. Mahallenin kahvesine, berberine, camisine, derneğine bırakır okuyucu. Defalarca test edildi. Yeniçağ gazetesini 10 gün üst üste takip eden bir okuyucu on birinci gün o gazete gelmeyince, boşluk hissederek başka bayilerde arayıp bulmuştur.

Gün, bugündür... Bayinizle anlaşın her gün 2 Yeniçağ alıp birini komşunuza, dostunuza hediye edin. Bir süre sonra kendiliğinden alınacağına tanık olacaksınız. Dahası telefon rehberinizdeki sevdiklerinizi arayın. Bir başka il ya da ilçedeki dostlarınızdan her gün 2 Yeniçağ almalarını rica edin. Unutmayınız; Yeniçağ gazetesi 100 bin tirajı yakaladığında Türkiye'nin gündemini belirleyen daha güçlü bir gazete olarak okuyucularına daha iyi haber ve yorum sunacaktır.

Sadece okuyucularının satın alabildiği gazetemizin takipçilerine güveniyoruz...

Yazarın Diğer Yazıları