Sadettin Tantan bombayı patlattı

Sadettin Tantan bombayı patlattı
Sadettin Tantan bombayı patlattı

Vay vay vay... İlişkilere bak!

AKP-BDP çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti’ni dönüştürmeye çalışanlar, 18 yıl önce Kürt-İslam
çizgisindeki Yeni Zemin’de örgütlenmiş...

Sahte kavganın ardı...
Yurt Partisi lideri Sadettin Tantan, seçim öncesi kavgalı görüntüsü veren AKP ile BDP’nin fikri kardeşliğini ve hedefe ulaşmak için nasıl el ele verdiklerini ortaya çıkardı.

İdeolojik temeller atıldı
1993’te Yeni Zemin’de buluşan kadroya ışık tutan Tantan, “Dergide AKP’nin A takımı var. Askerin sivilleşmesinden yeni anayasaya kadar ideolojik temeller orada atıldı” dedi.

“Yeni oluşum” için el ele
TANTAN “Dergi ‘yeni oluşuma zemin hazırlamak için’ çıktığını ilan etti. Kürt meselesinde bugün ne söyleniyorsa 1993’te Yeni Zemin söyledi” diye konuştu.

Genelkurmay’ı da dizayn etmişler!
Yeni Zemin’in sıradan bir dergi olmadığını künyesi de kanıtlıyor! “Kürt meselesi”, “Yeni Anayasa”, “Sivil Genelkurmay” başlıklı dosyalar, bugünlerin nasıl planlandığını da ortaya koyuyor. Başdanışman Yalçın Akdoğan, cumhuriyete “Zorba” diyor.

Tantan, AKP’nin temel planlarını ortaya döktü!

AKP’nin bugüne nasıl geldiğini deşifre eden YP lideri Sadettin Tantan bu iktidarın fikri
temellerinin 1993 yılında atıldığını gün ışığına çıkardı.

Haber:  Salim Yavaşoğlu

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, bugünkü siyasi iktidarın fikri temellerinin,1993 yılında çıkan Yeni Zemin dergisinde atıldığını ortaya çıkardı. Tantan, “Bu dergide AKP’nin A takımı yer alıyor. Genelkurmay’ın sivilleşmesinden, yeni anayasaya kadar birçok konuda ideolojik temeller orada atılmış. Kürt meselesinde bugün ne söyleniyorsa 1993 yılında Yeni Zemin dergisi söylemiş” dedi. Gazete Yurt’un haberine göre Türkiye’nin, 12 Haziran seçimlerinin ardından yakıcı sorunlarla karşı karşıya kalacağını ve bu sorunlardan birinin de “Yeni Anayasa” tartışmaları olacağını belirten Tantan, şunları söyledi:


TSK’yı dizayn etmişler
 “Seçim meydanlarında nasıl bir anayasa yapacağını söylemeyen ama yeni bir anayasa yapmak için oy isteyen Başbakan ve arkadaşları, muhalefeti eleştirirken devamlı bir şekilde Cumhuriyet’in kuruluşuna ve 1940’lara gidiyor, örnekler veriyor. Şaşırıyorum ve hayretle izliyorum! Bir muhalefet partisi de çıkıp şunu demiyor: ” Arkadaş bugün senin yanında olan isimler 1990’lı yıllarda ne yazdılar ne çizdiler? Bugünü nasıl planladılar? Sen 1940’lara gidiyorsun ama daha 10 yıl önce İstanbul’un ilçelerinden Fatih’te neler yaşandı? Başbakan’ın A Takımı olarak nitelendirilen isimler, fikri temelleri daha 1990’lı yıllarda atılan “Kürt meselesi”, “Yeni Anayasa”, “Sivil Genelkurmay” konularında birçok yazı kaleme almışlar. Bu yazılar da özellikle Yeni Zemin isimli bir dergide yayımlanmış. Bu dergi sıradan bir dergi değil. Derginin neden çıktığı başyazı da şöyle anlatılıyor: Yeni Zemin, mevcut dergilere bir yenisini eklemek için değil, yeni bir oluşuma zemin hazırlamak için çıkıyor.   Kürt meselesinin altyapısının 1992’de hazırlandığını ifade eden Tantan, şöyle devam etti: “Yeni Zemin dergisi, ilk sayısında, ’Kürt sorunu tartışıldı’başlıklı dosya haberinde Kasım 1992 yılında Ankara Bulvar Otel’de yapılan bir toplantıyı sayfalarına taşımış. İki gün süren toplantının kapanış bildirisini kim okuyor peki? Dönemin Mazlum Der Genel Başkanı, sonrasının AKP milletvekili ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın en çok dinlediği isim: İhsan Arslan! Bildiride bugün televizyon ve gazetelerde sıkça duyduğumuz dikkat çekici şu cümleler yer alıyor: Sorun, ırkçı, inkarcı ulus- devlet süreciyle birlikte gündeme gelen bir sorundur. Türkiye’de Kürtleri sorun haline getiren resmi ideolojidir. Türkiye’de yaşayan herkese ’Türk’ olduğunu kabul ettirmeye çalışan resmi ideolojidir. Türkiye’de yekpare veya homojen bir etnik topluluktan sözetmek mümkün değildir. Türkiye’de farklı etnik ve dini özelliklere sahip 30’a yakın halk bulunmaktadır. Ulus- devlet yerine çok uluslu bir hukuk devleti olmalıdır. Anadilde konuşma, kitle iletişim araçlarını kullanma ve eğitim hakları tanınmalıdır.  Yukarıda Başbakan’ın en yakınındaki isimlerden İhsan Arslan’ın okuduğu bildirinin cümleleriyle bugün iktidar tarafından dile getirilenler arasında hatta uygulananlar arasında hiçbir fark yoktur. Ayrıca derginin Şubat 1993 sayısında, Başbakan’ın başdanışmanının, Cumhuriyet rejiminin zorba olduğunu ifade ettiği yer almış.”

Şifreyi daha önce çözmüştü

YP lideri Sadettin Tantan, 28 Mayıs’ta Yeniçağ’a yaptığı açıklamada BDP’nin desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Altan Tan ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın 20 yıl önce çıkardıkları dergide Türkiye’nin 2000’li yıllarının alt yapısını oluşturduklarını açıklamıştı. Tantan, Başbakan’ın yazılarını kaleme aldığı söylenen başdanışmanı Yalçın Akdoğan ve Erdoğan’ın etrafındaki entelektüel isimlerin, 1990’lı yıllarda İstanbul Fatih’te kurulan dergilerden biri olan Yeni Zemin dergisinde yetiştiklerini, şimdi de Meclis’e gireceklerini ifade etmişti. BDP’nin bağımsız adayı Altan Tan ve Başbakan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın 1990’lı yıllarda beraber olduklarının altını çizen Tantan, arşivlere bakıldığında bugün birbirlerini suçlayan isimlerin yıllar önce omuz omuza mücadele verdiklerini kaydetmişti. Tantan, Kürt- İslam sentezini savunan ve Hizbullah’ın öldürdüğü Zehra Vakfı’nın Başkanı İzzettin Yıldırım’a sahip çıkmadığı için Altan Tan tarafından sert bir şekilde eleştirilen Yalçın Akdoğan, Mehmet Metiner, İhsan Arslan gibi isimlerin Yeni Zemin dergisinde, “Kürt sorunu, sivil anayasa, Genelkurmay nasıl sivilleşir” gibi başlıkları, kapak dosyaları olarak hazırladıklarını hatırlatarak, bugün bu isimlerin karşısında olan Altan Tan’ın da o kapak dosyalarında ya tartışmacı ya da yazar olduğunu kaydetti.

Anayasayı 18 yıl önce yazmışlar

Yeni anayasanın temellerinin de 1993 yılında atıldığını söyleyen Yurt Partisi lideri, şunları kaydetti: “Yeni Zemin dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Metiner, ’Toplum merkezli özgürlükçü bir anayasa’ başlıklı yazısında bugünün temellerini atmış. Yine derginin Mart 1993 sayısında, ’Sivil- asker ilişkisinde yeni model’başlıklı bir şema hazırlanmış ve Genelkurmay Başkanlığı’nın bakanlıklara bağlanması öngörülmüş. 2002’de ’Ben Amerika’dan icazet aldım’ diyen siyasi iktidarın fikri altyapısının ne zaman oluşturulduğunu hatırlatmak için Yeni Zemin dergisini çok önemsiyorum. Ve bugünlere Yeni Zemin ”kardeşliği“nden gelindiğini de tarihe not düşmeliyiz. Bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum: Yeni Zemin kardeşliğinin bozulduğu, söylem ve davranışlarla ortaya çıktı. Başbakan’ın son Diyarbakır söyleminde bu net bir şekilde görüldü.”

İşte derginin dikkat çekici künyesi

Derginin Sahibi: Osman Tunç (Kürt- İslam sentezcisi Zehra Vakfı yöneticisi).
Genel Yayın Yönetmeni: Mehmet Metiner (AKP Adıyaman Milletvekili Adayı).
Yayın Danışmanı: Ali Bulaç (Zaman yazarı).
Yayın Kurulu: Kenan Çamurcu, Abdurrahman Dilipak, Davut Dursun (RTÜK Başkanı), Altan Tan (BDP destekli  Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı).
Teknik Müdür: Yalçın Akdoğan (Başbakan’ın başdanışmanı, AKP Ankara Milletvekili Adayı). Yalçın Akdoğan daha sonra yayın müdür yardımcısı oluyor. 

Bugünün temelleri atılmış!

Yeni Zemin dergisinde ‘Kürt meselesi’ ‘Yeni Anayasa ve ‘Sivil Genelkurmay’ konularında pek çok yazı kaleme alınmış. Dergide, ‘Toplum merkezli özgürlük bir anayasa’ başlıklı yazısında bugünün temellerini atan Mehmet Metiner, o dönemde derinin Genel Yayın yönetmeniydi. Dergide Türkiye Cumhuriyeti’ne dönüştürmeye yönelik yazılar yayınlandı.