Saffet Sancaklı'dan Ali Koç'la ilgili flaş açıklama

Saffet Sancaklı'dan Ali Koç'la ilgili flaş açıklama
MHP Milletvekili Saffet Sancaklı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a cevap verdi.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Spor Yasası ile ilgili açıklama yaparken, kulüp yöneticilerini eleştirmiş, bunun üzerine de Fenerbahçe Başkanı Ali Koç cevap vermişti.

Saffet Sancaklı bu konuda Radyo Gol''e yaptığı açıklamada "Bizim TBMM olarak yapmak istediğimiz Türk sporunun düşmüş olduğu bu çukura ve sorunlarına yönelik kökten çözüme kavuşturacak bir yasa yapmaya çalışıyoruz. Türkiye''de Süper Lig, 1.Lig, 2.Lig, 3. Lig olmak üzere profesyonel 128 kulüp var, 65 tane federasyon var, binlerce amatör spor kulübü var. Bu sporun içine bazı insanlar geliyor, sporu kendi menfaatleri için kullanıyor. Futbol üzerinden temizlenmeye çalışıyorlar. Bu yasayla bu adamların hepsi buradan gidecektir. Bazı yönetici arkadaşlar diyor ki ''Bu yasayı çıkartısanız yönetecek kimseyi bulamazsınız.'' Halbuki bu yasa öyle bir yasa değil. Bu yasa Türk sporunun önünü açacak ve şu andaki düzeni kıracak bir yasa" dedi.

Sancaklı, Ali Koç''un kendisini yanlış anladığını vurgulayan Sancaklı, şöyle konuştu:

"Ben de bu konuda hakkında dedim ki... Eğer altyapı ile uğraşmayan oyuncu yetiştirmenin kimse orada yöneticilik yapamayacak. Başkanlık yapamayacak. Çünkü beceremeyecek. Bu arkadaşlara buradan söyleyeyim diyorlar ki siz bu yasayı çıkarırsanız eğer yönetecek adam bulamazsınız. Başkan ve yönetici bak bu Türk milletine saygısızlık yapmayın. Buradan hepinize söylüyorum, Türkiye''de 500 tane 1000 tane şerefli adamı yok. Bir siz mi şereflisiniz?

Şimdi Ali Koç tahmin ediyorum benim dediklerimi televizyondan izlemedi. Benim söylediklerimi yanlış anladı diye tahmin ediyorum. Ben onun söylediklerini kast ederek söylemedim. Ben böyle polemiklerin içerisinde de olmam. Ben bu sözleri futbolu kirletmeye çalışan ve futboldan nemalanmaya çalışan insanlara söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti''nde kim Ali Koç oraya para kazanmaya geldi derse ona gülerler. Ben Ali Koç''un söylediği şekilde bir imada bulunmadım demem de. Belki de Ali Koç Türk futbol tarihinde cebinden en fazla parayı veren adamdır."